Bookalicious-tag

Patrica van NineSisters tagde me onlangs voor de Bookalicious-tag: 25 pittige vragen over boeken, boeken en nog eens boeken. Ben ik trouwens de enige die bij de naam van deze tag Fergi hoort zingen in haar hoofd? (Vrij vervelend eigenlijk) 😉

bookalicious

 1. Hoeveel procent van je leesvoer haal je bij de bibliotheek en hoeveel haal je elders?
  Ik heb nog maar sinds een dikke maand opnieuw een bibkaart (na pakweg 10 jaar afwezigheid), en sindsdien heb ik welgeteld 1 boek uitgeleend :p Tja, wat leesvoer betreft ben ik een beetje een shopaholic dus … Ik hou er vooral van om online naar boekenkoopjes te jagen! Oh en het Boekenfestijn natuurlijk ❤ (Nog anderhalve maand komaaaaan).
 2. Welk karakter zou je willen zijn en waarom?
  kelsey__again__by_thesearchingeyes-d7fdxlzKelsey uit Tiger’s Curse van Colleen Houck alsjeblieft, want ik zou het ècht niet erg vinden om haar avontuur ook een keertje mee te maken! (Dan ook wel in het gezelschap van twee knappe en rijke tijgers/Indische prinsen hé).
 3. Wat is je favoriete boek dat je als kind las?
  Voor Paulien van Paul Custermans en de boeken van Carry Slee waren mijn favorieten – heel heel heel lang geleden!
 4. Wat is je favoriete boek?
  Het is en blijft een gemene vraag, deze, maar ik antwoord hierop eigenlijk altijd The Host van Stephenie Meyer. Dat boek en alle personages erin, draag ik echt mee in m’n hart (Meeeeeligheidsalarm!).
 5. Van welke boekenreeks heb je het meeste boeken?
  Vampire Academy van Richelle Mead: 6 boeken. Langer dan dat hoeft een serie voor bij ook echt niet te zijn! 3 of 4 boeken in een reeks is plenty.
 6. Koop je tweedehandse boeken?
  Zeker weten. Zolang ze niet té verfromfraaid zijn heb ik daar helemaal niets op tegen, zeker niet als ik ze lekker cheap te pakken kan krijgen zoals onlangs de Ijzerkoning en de Ijzerkoningin uit de Iron fae-reeks en Inside Out van Maria V. Snyder.
 7. Wie is je favoriete/knapste personage?
  Oké, op de ‘favoriete boek’-vraag kan ik nog wel een antwoord verzinnen, maar deze is echt ONMOGELIJK! De lijst is eindeloos. Edward Cullen natuurlijk, Roar uit UTNS, Ian O’Shea, Matthew Clairmont, Ren en Kishan uit Tiger’s Curse, Carswell Thorne en Wolf … Oh en ik mag Max uit mijn eigen Tweedehands Vleugels natuurlijk ook niet vergeten 😉
 8. Wat is jouw favoriete boekcover?
  12578305
  Hmm, heel moeilijk! Er zijn tegenwoordig zo veel pareltjes. Ik ben momenteel wel extra tuk op de cover van The Chaos of Stars van Kiersten White: ik vind de combinatie van dat middernachtblauw en het warme geel echt prachtig samengaan. Oh en de cover van Cruel Beauty van Rosamund Hodge is ook ronduit geniaal – een wenteltrap en een rode roos in elkaar verweven. Die moet ik dringend eens in huis halen zodat ik ernaar kan staren. (En lezen ;))
 9. Wat is je favoriete soort boekcover?
  Mijn voorkeur (als ik dan echt heel kieskeurig bezig ben) gaat uit naar een matte paperback met glanzende effectjes.
 10. Wat is het eerste boek dat je las?
  Mijn eerste boek sinds ik opnieuw ben beginnen lezen als 17-jarige was natuurlijk Twilight.
 11. Wat is je favoriete boekverfilming?
  Breaking Dawn part 1 en 2 ❤ Divergent en Catching Fire waren ook super.
 12. Wanneer begon je met het maken van bookblogdingen?
  Een tiental maanden geleden, intussen!
 13. Waar is je ideale lees-locatie?
  Een stille trein, dat zonnige plekje op de zetel, in bed … hangt van het moment af.
 14. Heb je eigen fanfictie geschreven voor een boek?
  Ik ben niet zo voor fanfiction omdat ik van mening ben dat je je energie en creativiteit beter besteedt aan eigen werk, maar één keertje heb ik een hoofdstuk over Renesmee en Jacob geschreven omdat dat zo sterk in mijn hoofd zat dat het eruit moest. Die kan je hier lezen op Wattpad.
 15. Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?
  The Host, Tiger’s Quest en Breaking Dawn, denk ik … Wat een gemene vraag zeg!
 16. Wat is het langste boek dat je gelezen hebt?
  Ik denk Shadow of Night van Deborah Harkness.
 17. Als je een boek zou schrijven wat zou dan de titel zijn én waarom?
  Blijkbaar Tweedehands Vleugels, hé 😀
 18. Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?
  4 of 5 denk ik?
 19. Wat is het laatste boek dat je las?
  Dat waren het Godinnenoffer en Harry Potter and the Chamber of Secrets. (tegelijkertijd gelezen)
 20. Fantaseer je voor jezelf een rol in de verhalen die je leuk vindt?
  Wat een vreemde vraag. Neen :p
 21. Wat is je favoriete boekenwinkel?

wat.sized

Waterstones en Bol.com (telt dat? :p)

 1. Hardback of paperback?
  Paperback
 2. Heb je meer dan één exemplaar van hetzelfde boek?
  Jep. Ik heb 2x Twiligh (één ervan is white edition), 2x The Short Second Life of Bree Tanner (EN/NL), 2x Angel Fire (gehandtekend en niet gehandtekend), 2x Crossed, 2x Destiny, 2x Breaking Dawn … Jep best veel dubbels in mijn boekenkast!
 3. Wil je liever lezen over vampiers of weervolven?
  Liever vampiers. Momenteel weer eentje aan het lezen, namelijk Echoes of Balance.
 4. Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?
  Ik heb nu even niet de tijd om te tellen 😀 Ik denk het net niet eigenlijk. (Maar misschien zit ik nog in de hoardersontkenningsfase).

Dankjewel voor het taggen Patricia! Ik tag … Marlies van Teatimebooks!

2 thoughts on “Bookalicious-tag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s