TTT: Top 10 personages die mij gezelschap mogen houden op een onbewoond eiland

Wat een zalige vraag weer deze week voor de TTT (Top Ten Thursday) van de lieflijke dames van De Lady Library! Vandaag mag ik 10 personages uitnodigen om samen met mij mocktails uit kokosnoten te drinken op een onbewoond eiland. Dont mind if I do!

island

Ik koos voor 5 jongens en 5 meisjes uit boeken/series/films die me ofwel gewoon leuk gezelschap lijken om de saaiheid te verdrijven ofwel een talent hebben dat ons kan helpen overleven.

 1. Finnick Odair uit The Hunger Games: Gezien hij is opgegroeid in het district voor visvangst, zullen we geen honger lijden met hem op ons eilandje. Zelf is ‘ie natuurlijk ook om op te vreten – bij wijze van spreke dan!
 2. Alison Argent uit Teen Wolf: Oké, ik ga eerlijk zijn: ik heb echt geen zin om Katniss mee te nemen want dat is zo’n mopperpot. Liever Alison Argent dus – die kan net even goed overweg met een kruisboog als Catnip!
 3. Ren en Kishan uit The Tiger Saga: Wat is een exotisch eiland zonder enkele exotische huisdieren? Deze Indische broertjes zijn zowel in hun menselijke als in hun tijgervorm zeer goed gezelschap – en ze kunnen jagen voor ons. Apport! (Gezien ze maar deeltijds mens zijn tellen ze voor 1, hé)
 4. Carswell Thorne uit The Lunar Chronicles: In de woestijn had hij alvast uitstekende survivalskills, dus dat moet op een onbewoond eiland ook wel lukken. En hij lijkt me gewoon grappig gezelschap met die droge Britse humor van hem.
 5. Caroline Forbes uit The Vampire Diaries: Zij houdt het hoofd koel in moeilijke omstandigheden en kan van elke situatie het beste maken – bovendien hebben we toch een party planner nodig op dat eiland, of niet soms?
 6. Benjamin uit The Twilight Saga: Vuurtje stoken, iemand? Benjamin is niet alleen een opperstebeste gast (nou ja, vampier), hij kan ook in no time het kampvuur aanwakkeren. Warme nachten gegarandeerd!
 7. Tessa uit Suburgatory: Haar sarcastische reacties op het leven in de suburbs zijn al zo hilarisch dat ik niet kan wachten om te zien hoe dit New York City-meisje overleeft op een onbewoond eiland.
 8. Jeb en zijn geweer uit The Host: Iemand moet het kamp beschermen, toch? En als er iemand kan overleven against all odds, dan is het onze uncle Jeb wel.
 9. Rose Hathaway uit VA: Als het geweer van Jeb faalt, hebben we altijd de kick-ass talenten van deze Dhampirdame nog. Bovendien kan je met Rose zelf op een eiland volgens mij hilarische toestanden meemaken.
 10. Teresa uit The Maze Runner: Omdat zij het verdiend heeft na dat roteinde dat James Dashner voor haar geschreven heeft. Lekker op vakantie, meid!

7 thoughts on “TTT: Top 10 personages die mij gezelschap mogen houden op een onbewoond eiland

 1. Leuke keuzes, ik had Katniss om die reden ook niet gekozen 😛 Jeb is ook een goede inderdaad 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s