Wat als?-tag

Ik zat stiekem al verlekkerd te wachten tot deze tag z’n weg naar Mijn Brein is een Boekenkast vond. Dankzij Daan van Boekenwurmen kan ik ‘m nu ook aansnijden en smakelijk opeten, euh, invullen! Dit was de Wat als?-vraag die ik voorgeschoteld kreeg – meteen een pittige!
(FYI: Ik heb één stukje uit de vraag geknipt omdat dat een beetje een spoiler was voor mensen die ‘m nog niet gelezen hebben).

Wat zou jij doen als jij je hele leven leidt in een kubus en je moet werken voor de rijke, onsociale mensen? (Inside Out – Maria V. Snyder.)

15979986Inside Out heb ik net pas gelezen (zie recensie) en deel 2 van deze verrassend spannende duologie van Maria V. Snyder ligt al op me te wachten. Maar toch niet makkelijk om er een antwoord op te formuleren!

Alleszins zou ik me wel, net als hoofdpersonage Trella, heel erg opgesloten voelen (duh). Ik ben ook iemand die nood heeft aan privacy en snap haar drang om zich in de buizen te verschransen dus helemaal. Alleen hoop ik dat ik daardoor niet in het vizier te komen van de ‘verkeerde’ mensen, want ik ben lang niet zo’n doorzetter als Trella en zou haar avontuur echt niet overleefd hebben!

Hoewel het me best claustrofobisch lijkt, zijn de buizen zijn zowat de enige plek waar je eventjes alleen kan zijn en het relatief stil is. Leuk leesplekje misschien ook 😉 Maar ze hebben geen boeken in Binnen dus dat is al helemaal een verschrikking!

Hoe dan ook zou ik me braaf houden en gewoon m’n werk doen want holy sh*t ik wil ECHT niet aan de Versnipperaar gevoerd worden! Dan ben ik toch nog liever een slaafse sloof dan menselijke meststof 🙂 Gelukkig zijn er dappere mensen zoals Trella die er voor zorgen dat ook slaafse sloven een beter leven krijgen, oef!

Dit boek is trouwens echt een aanrader.

Ik geef deze tag door aan Liz: Wat zou jij doen als blijkt dat jij degene bent die het tijdreizigersgen dat in de familie zit geërfd hebt in plaats van je irritante nichtje? (De Edelstein-trilogie, Kerstin Gier)

BONUSVRAAG VOOR IEDEREEN (antwoorden mag ook in de comments!): Wat zou jij doen als je een Beschermengel was wiens vleugels gestolen werden door een Kraai? (uit Tweedehands Vleugels natuurlijk, mihi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s