TTT: Top 10 favoriete boeken die ik tot nu toe in 2014 heb gelezen

Donderdag = naar goede gewoonte Top Ten Thursday-dag. De Lady Library had deze week opnieuw een erg leuk onderwerp in ’t agenda staan, dus Mijn Brein is een Boekenkast TTT’d vandaag weer lekker mee met de top tien beste boeken die ik in 2014 gelezen heb!

Na een duik in de 4- en 5-sterrenboeken uit mijn Goodreads-challenge, kwam ik boven met deze tien titels als favorieten. Ik heb ze ook min of meer gerangschikt op volgorde van BEST BOOK EVERRRRRRR (fangirling so hard) naar gewoon HEEEEEL GOED BOEK.

ttt2014

PS: Klik op de naam van het boek om mijn recensie ervan te bekijken!

 1. Tiger’s Quest (deel 2, Colleen Houck) – Reden: Kishannnnn + questsssss
 2. Tiger’s Curse (deel 1, Colleen Houck) – Een exotische versie van Twilight met TIJGERS
 3. The Selection (deel 1, Kiera Cass) – Een romantische prinsessendroom met een prachtige cover
 4. The Elite (deel 2, Kiera Cass) – Zelfs nog beter dan deel 1! *swoon*
 5. Cress (deel 3, Marissa Meyer) – Topboek, so far het beste uit The Lunar Chronicles-reeks
 6. Inside Out (Maria V. Snyder) – Beter dan Divergent!
 7. Tiger’s Voyage (deel 3, Colleen Houck) – Iets minder dan de vorige boeken, but still awesome
 8. Teardrop (Lauren Kate) – Erg origineel verhaal dat me nieuwsgierig maakt naar deel 2
 9. The Giver (Lois Lowry) – Een boek dat je aan het denken zet (weldra verfilmd!)
 10. Bloodlines (Richelle Mead) – Het begin van een nieuw avontuur met Sydney en Adrian

Zoals wel duidelijk is komt The Tiger Saga als grote winnaar uit de bus. Mag ik jullie nog eens op het hart drukken deze boeken te kopen en verslinden, aub? Ze zijn echt verrukkelijk romantisch en hebben een zaaaalig vakantiegevoel!

Ook leer je er Indische mythologie door kennen, wat ik zeer interessant vond. Het hoofdpersonage Kelsey groeit geweldig doorheen de boeken uit en de mannen in haar leven, Ren en Kishan, zijn geduchte kandidaten die allebei nog in de strijd zijn voor mijn fangirlhart.

Love love love The Tiger Saga! Dankjewel De Lady Library om me dat nog eens in de verf te laten zetten 😀

2 thoughts on “TTT: Top 10 favoriete boeken die ik tot nu toe in 2014 heb gelezen

 1. Is Teardrop een beetje goed? Ik heb ‘m gekocht, alleen ik weet niet wat ik me er bij voor moet stellen.
  De Fallenserie trekt me eigenlijk niet, maar ga ik voor de film (in december) toch nog wel lezen. Teardrop trok mijn aandacht toch meer. Een aanrader? :p

  • Fallen vond ik ook een dikke teleurstelling (snap de hype daarrond dus echt niet), maar Teardrop was dan weer een aangename verrassing! Het is best nog wel een origineel boek ook, en dat is almaar zeldzamer aan het worden vind ik 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s