To sell or not to sell …

niettekoopIk stond gisteren op het punt een fotoshoot te organiseren voor mijn stapeltje te verkopen boeken. Ze hadden hun covers knap gestyled en hun pagina’s gladgestreken. Strike a pose aaaaand … “STOP!” Net voor de flits afging, smeet ik me met opgehouden handen voor de camera: “Ik wil ze toch niet verkopen! Laat ook maar!” krijste ik als een wanhopige boekenbanshee (tot ik me realiseerde dat ik tegen mezelf stond te schreeuwen).

Ligt het aan mij, of hebben jullie het ook zo moeilijk om boeken te verkopen?

Het zijn nochtans boeken waarvan ik zeker weet dat ik ze nooit (meer) ga lezen. Ofwel reeksen die ik heb aangekocht vooraleer ik wist dat boek 1 me niet genoeg kon boeien om de rest te lezen, ofwel dubbels, ofwel boeken waar ik in begonnen ben maar die niets voor mij waren. Ze zijn allemaal nog in semi- tot excellente staat en ook behoorlijk recent, waardoor ik er hopelijk nog een mooi prijsje voor zou kunnen vragen. En met dat geld kan ik dan weer lekker andere boeken kopen! En toch … ik krijg het voorlopig nog niet over m’n hart! Flauw hé.

Eigenlijk is het mijn vriend die de slechte invloed is. Hij wil later als we een huisje kopen (hopelijk – someday) namelijk een gigantische boekenkast – een wens waar ik het natuurlijk hartstochtelijk mee eens ben. Dus zelfs al lees ik al die boeken niet meer, kunnen ze nog altijd als vulling dienen. In dat geval kan ik ze beter houden, toch?

Hmm … to sell, or not to sell? Ik ga er nog een nachtje over slapen, denk ik!

19 thoughts on “To sell or not to sell …

 1. Haha! Herkenbaar. Verkopen kan ik ook niet, maar weggeven wel. Bijvoorbeeld aan de kringloop of gewoon ergens neerleggen. Met verkopen heb ik teveel bedenktijd.

 2. Van sommige boeken vind ik het niet moeilijk… als ik ze gewoon echt niet leuk vond.. Maar anderen staan zo mooi in de kast. en misschien willen mijn kinderen later (hoop ik) ook al die boeken wel lezen! (neem ik mezelf voor).

 3. Herkenbaar dit. Ik heb ook een stapeltje langs mijn kast staan met te verkopen boeken. Ze staan er al een hele tijd en op de een of andere manier zijn ze toch nog niet weg.

 4. Zo herkenbaar haha :’) al heb ik laatst wel een paar boeken verkocht maar dat waren uiteindelijk alleen dubbele boeken, dat ging nog.

 5. Ik vind het zelf echt super moeilijk om boeken te verkopen 😛 Ik zou zeggen; niet doen! Straks krijg je er spijt van D: (Maar psst.. mocht je ze weg willen doen; ik ben wel geïnteresseerd in Crossed, haha!)

  • Nog iemand die me begrijpt! Hoera 🙂
   Crossed is toevallig één van de dubbels, dus daar kan ik misschien nog wel afstand van doen … Heel misschien :p Het is dus wel de NL-versie en niet de Engelse, fyi 😉

 6. Ik heb dus al zo’n grote boekenkast én toch moet er af en toe plaats gemaakt worden. Wanneer ik zeker ben dat ik een boek niet meer zal herlezen kan ik dat af en toe wel over mijn hart krijgen. Gelukkig maar want op die manier kan ik nadien wel nieuwe boeken aanschaffen.

  • Ik ben nog niet zo heel lang een book addict (pakweg 5 jaar) dus de boekenkast hoeft nog niet direct geleegd, maar van sommige boeken wil ik gewoon af omdat ik dan net als jou weet dat ik schaamteloos andere boeken kan kopen met dat geld 😀 Het is geven en nemen, hé!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s