The Blogger made me read it-TAG

Emmy van Zon en Maan tweette onlangs heel mysterieus dat Liz, Ivette en ik getagd zouden worden in haar volgende online verschijnende blog … Wij natuurlijk helemaal nieuwsgierig! Het bleek uiteindelijk deze leuke (maar voor mij best wel uitdagende!) tag te zijn:

tumblr_n9ek7boXxy1tfw4elo1_500

 1. Welke boekenbloggers hebben de meeste invloed op jou?

Momenteel zijn dat toch wel Emmy zelf en natuurlijk Joany van Craving Pages. Zij lezen net als mij veel YA fantasy, dus de boeken de ze recenseren staan dikwijls sowieso al op mijn ‘watchlist’. Een lovende of net negatieve recensie van één van deze twee meiden kan dan ook mee bepalen of ik het boek ook daadwerkelijk koop/lees of dat het eindeloos op de TBR-pile blijft liggen …

 1. Wiens recensies vertrouw je blindelings?

Niemand, om eerlijk te zijn! Hoewel Emmy en Joany wel grotendeels dezelfde smaak in boeken hebben als mij, blijft de beoordeling van een boek nog steeds iets razend persoonlijks. Bij sommige andere blogs denk ik dan soms weer van “Hmm, die zijn precies alleen maar enthousiast over dit boek omdat ze gratis recensie-exemplaren (willen) krijgen”. Tja sorry, noem mij paranoia maar blindelings vertrouwen, daar doe ik niet aan mee 😉 Tenzij natuurlijk Haymitch die persoon een gouden armband zou geven en … Euh, nee, ik wijk af.

Oh wacht, één uitzondering hierop: toen ik de blog community vroeg naar een aanrader in het genre chicklit (waar ik vooralsnog niets van ken) heb ik wel blindelings vertrouwd op hen en Verkikkerd van Lisette Jonkman gekocht. Ik heb het nog niet gelezen, maar in dit geval vertrouw ik Anneke, Jacoline, Madelon en Emmy dus helemaal! (Don’t let me down, girls ;-))

 1. Koop je wel eens een boek gebaseerd op één recensie van een bepaalde boekblogger? Of struin je eerst af naar andere meningen?

Ja hoor, 1 recensie kan de doorslag geven! Ik doe namelijk niet zo veel research vooraleer ik een boek koop, om eerlijk te zijn. Als de cover/achterflap me aanspreekt, koop ik het. Als een goede recensie me nieuwsgierig gemaakt heeft, koop ik het.
Zie je nu waarom ik een book buying ban nodig had? 😉
Te veel recensies lezen alvorens het boek aan te schaffen, staat voor mij wat gelijk met op zoek gaan naar spoilers. And if there’s one thing I hate, it’s spoilers.

 1. Wat is je favoriete boek wat je ooit hebt gekocht op basis van een recensie?

Euuuuh … Het probleem met deze tag is dat ik me dat allemaal niet herinner 😀 Ik herinner me dat ik ergens een recensie van The Circle gelezen had waarop ik toen ook effectief gecomment heb dat ik dankzij die ene review het boek een kans zou geven, terwijl het me op het eerste zicht niets voor mij leek. Maar ik kan me dus echt niet herinneren welke blog dat was! (Sorryyyyyy) Het was alleszins niet één van the usual suspects … *wanhopige zoektocht via Google* Sorry, ik weet het echt niet meer en kan het niet terugvinden!

Maar The Maze Runner ben ik gaan lezen dankzij mensen op Tumblr, telt dat ook? 🙂 En de Selection-trilogie had ik al langer in ’t vizier maar heb ik misschien wel een beetje sneller gekocht dankzij Madelon, die er altijd zo gepassioneerd over sprak! Het Derde Verbond van Liane Baltus was misschien geen absolute favoriet van me, maar die heb ik wel leren kennen via Joany en ik ben toch blij dat ik ‘m een kans gegeven heb dankzij haar recensie. Oh ja, en Dromendochter en Legend kocht ik omdat Daan onder de aandacht bracht dat ze in aanbieding waren 😀 Dat moet ook meetellen, vind ik.

 1. Wat is je minst favoriete boek dat je ooit hebt gekocht op basis van een recensie?

Voor één of andere rare reden herinner ik me de slechte boeken veel beter 😀 Miss Perergrine’s Home for Peculiar Children kreeg op bijna elke blog die ik volg een laaiend enthousiaste recensie, maar ik vond er echt helemaal niets aan. Hetzelfde met The Iron Fey-boeken van Julie Kagawa, die ik kocht omdat iedereen met vergelijkbare smaak ze leuk leek te vinden. Overstroomd van Eva Moraal las ik ook door er via enkele blogs over te horen, maar dit was eveneens echt niets voor mij.
Zie je: het blijft altijd subjectief!

 1. Noem vijf boeken die je hebt gekocht op basis van een recensie.

Oké, ik ga m’n best doen!

 • Het Derde Verbond van Liane Baltus (via Joany)
 • The Selection van Kiera Cass (via Madelon)
 • The Circle van Dave Eggers (via IK WEET HET NIET MEEERRRR, sorry liefste anonieme blogger)
 • Overstroomd van Eva Moraal (via Emmy – maar ik heb het boek geleend ipv gekocht, telt dat ook?)
 • Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (via iedereen zo’n beetje)

Oh, gelukt!

 1. Heb je wel eens een boek gekocht omdat het zo verschrikkelijk veel werd gehyped?

Half Bad, maar die heb ik *bloos* nog altijd niet gelezen. Uhmmm de Falen-boeken van Lauren Kate … Euhmmmm … Miss Peregrine weer … Jezus, horen jullie mijn hersenen al kraken tot bij jullie? Er zullen er nog wel zijn!

 1. Heb je wel eens een boek vermeden juist omdat het werd gehyped?

Bwa, de 50 Shades boeken zijn dan wel een hype (geweest) en ik heb ze dan wel gemeden, maar dat was toch vooral vanwege het SM-element en niet zozeer vanwege de overdadige hype 😀
Alle John Green-boeken vind ik ook hopeloos overrated. Jaja, je doet mensen wenen met een boek over tiener over kanker, wow, wat een prestatie – met zo’n onderwerp kan zelfs het meest slecht geschreven boek tranen opwekken bij de lezer. (Oehoe onpopulaire mening!)

 1. Check je altijd eerst recensies voor je iets koopt?

Nope, zeker en vast niet altijd. Zoals ik al zei: spoilers!

Dankjewel voor het doorgeven van de tag, Emmy! Ik geef ‘m op mijn beurt door aan Chantal van Live Love Bookies en Jaike van Despicable Books!

bannerxxxx copy2

5 thoughts on “The Blogger made me read it-TAG

 1. Leuk om te lezen, met een glimlach.
  Ik herken wat je zegt over recensieboeken. Ik zet eerlijk mijn mening, of ik gekregen heb of niet. Daar gaat het juist om.
  Ook lees ik niet altijd andere recensies, want ik wil het boek oordelen op basis van mijn perspectief en objectief lezen.
  Leuke gif!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s