Dagboek van een filmaholic

Ik heb de laatste dagen weer heel wat films gekeken (te warm om iets anders te doen, zelfs schrijven!). Neem een kijkje in mijn filmdagboek:

moviesline1

Woensdag 16 juli: THE SECRET LIFE OF BEES – Een jonge Dakota Fanning loopt in de sixties weg van haar rotvent van een vader gaat op zoek naar haar roots. Ze komt terecht bij een familie van zwarte vrouwen die haar leren over de schrijnende ongelijkheid tussen blank en zwart, vergiffenis van Maria, haar moeder en de kunst van het honing maken.
Een vrij heftig drama met wel een mooie eindboodschap die zeker de moeite waard is. Queen Latifah en Alicia Keys zetten hier ook knappe acteerprestaties neer, mèt – wat had je dan gedacht – een subtiele muzikale toets.

Zaterdag 19 juli: THE CURSE OF THE MIDAS BOX – Jongens, deze film was zoooooo leuk! Naast Aro uit Twilight en Cersei (schrijf ik dat goed?) uit Game of Thrones, speelde een relatief onbekende jongeman de hoofdrol van Mariah Mundi … En die jongeman is de tot op heden meest op mijn eigen hoofdpersonage Max uit TwV gelijkende acteur die ik ooit ontdekt heb! Zijn naam is Aneurin Barnard en hij is mijn allernieuwste celebrity crush. *swoon*
Oh ja, maar ik moest het over de film hebben natuurlijk: The Midas Box is een vermakelijke, fantasievolle avonturenfilm die draait rond magische archeologische schatten en een vreemd hotel onder leiding van een kwaadaardige man.
Een zeer aangename ontdekking – zowel de film als de acteur! (Max Max Max!)

PS: de film is op een boekenreeks gebaseerd! Iemand gelezen?

Zaterdag 19 juli: POMPEII – M’n zus kwam langs en samen met m’n boyfriend er nog bij keken we naar Pompeii, met niemand minder dan de sixpack van Kit Harrington (je weet wel, Jon Snow) en de reeënoogjes van Emily Browning (Pet/Wanda & Babydoll) in de hoofdrollen.
Hoewel het eigenlijk kan samengevat worden als ‘The Gladiator + een vulkaan’, vond ik het wel een erg mooie film. De special effects en de romance zijn heel knap in beeld gebracht. Alleen Kiefer Sutherland verpeste deze film een beetje: hij zag er echt te modern uit om een oude Romein te spelen! Maar verder dus zeker een aanrader. Het einde was ook wel wauw.

moviesline2

Dinsdag 22 juli: ELYSIUM – Wow … deze was … slecht. Ech slech! Hoewel de cast, bestaande uit o.a. Matt Damon en Jodie Foster, op het eerste zicht niet mis is, was het geheel echt een complete flop. De verhaallijn was zo voorspelbaar als maar kon, het leek allemaal zo geforceerd als wat, de personages waren zo plat als een pannekoek …
Op de special effects niets aan te merken, maar dat was dan ook het enige positieve aan Elysium! Zelden zo’n slechte sci-fi gezien! Op twintig minuten van het einde hing de film opeens vast, maar ik heb zelfs niet de moeite gedaan om ‘m herop te starten en uit te kijken. Dat zegt denk ik wel genoeg.

Woensdag 23 juli: FIERCE PEOPLE – In het begin lijkt dit gewoon een zoveelste coming of age indieflick met Chekov uit Star Trek en Kristen Stewart in de hoofdrollen (jezus wat heeft dat meisje veel indies gedaan voor Twilight!).
Het verhaal gaat over een arme New Yorkse jongen van 15 die in de eighties de zomer spendeert op het landgoed van een rijke familie, samen met zijn drugverslaagde moeder. Maar halverwege de film komt er dan opeens een plotwending die je echt niet ziet aankomen en verandert het eventjes haast in een thriller … Verder spelen ook Captain America en President Snow erin mee – grappige combinatie van fandomfavorieten! Best wel een goede film als je van het genre houdt.

Donderdag 24 juli: AS YOU LIKE IT – Een Shakesperiaans verhaal dat op authentieke wijze (en dus helemaal in dat semi-onverstaanbare taaltje van the bard en met de nodige overacting) is neergezet met Twilight’s Victoria – Bryce Dallas Howard – in de hoofdrol.
Dit is dus geen Hollywood-remake ter entertainment van de filmgaande massa, wat het soms wel een beetje saai maakt. Toch ben ik blij dat ik dit verhaal nu eindelijk ken en het gat in mijn Shakespear-cultuur weer wat kleiner wordt.
Niet onvermakelijk, zolang je de juiste verwachtingen koestert en je dus geen modernisering (noch in setting, noch in stijl) verwacht.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s