10 situaties waarin een boek je leven kan redden

Te veel boeken en te weinig excuses om dat teveel aan boeken te vergoeilijken t.o.v. je moeder/je lief/je roomie? Say no more: Mijn Brein is een Boekenkast to the rescue met tien situaties (die – toegegeven – misschien alleen maar in YA voorkomen) waarin dat zogeheten ‘teveel’ aan boeken je leven kan redden.

Saved by a book: 

  1. Thomas, Newt, Minho en co beweren dat je echt niet over de muur van The Maze kan klimmen. Komaan hé, alleen al met mijn TBR-pile kan ik een toren maken die hoog genoeg is om erover te geraken …
  2. No way dat jij, wanneer je in Johanna’s voetsporen treedt als tribute voor District 7, als een boom gekleed gaat naar al die coole feestjes in the Capitol. We kunnen helaas niet allemaal Cinna als onze stylist hebben, dus maak lekker zelf een trendy jurk van boekpagina’s. (P.S.: wel oppassen dat je niet te dicht bij The Girl on Fire komt, als je begrijpt wat ik bedoel …)
  3. Aaaaah! Een Strigoi staat op het punt zijn scherpe tanden in jouw zachte Moroi/Dhampir/mensennek te zetten! Als je even snugger bent als Rose, zal je daar niet door van de wijs gebracht zijn. Je grijpt gewoon het dikste boek dat je kan vinden van de boekenkast waartegen je aangedrukt wordt en ramt het in z’n mond. Eat Tolstoj, bitch! Dimitri zal het wel afmaken met z’n stake.
  4. Tip van Perry: sta je net als Aria uit Under the Never Sky op het punt om een nogal lange wandeling aan te vatten en heb je helaas gèèn schoenen (niet slim) maar wel minstens 2 hardcovers (altijd slim) bij je? Dan kan je daarmee vast wel een paar voetzoolreddende slippers maken. Hé, en je hebt ook nog eens lectuur voor onderweg!
  5. S.O.S., mijn vriendje verandert net als in Shiver in een weerwolf als hij het te koud krijgt! Tja, je doet het niet graag, maar voor de liefde zal je enkele van je minst favoriete paperbacks moeten opofferen om een vuurtje te stoken – tenzij je liever een huisdier dan een lief hebt, natuurlijk.
  6. Niemand neemt je serieus omdat je even klein en tenger bent als Tris, Cress en Trella? Onze tip: een lange, brede jurk en een stel dikke boeken (best hardcovers) om op te staan! Oké, je kan niet van je plek, maar je bent wel eindelijk lang genoeg om Four, Captain Thorne of Riley te kussen zonder er nekpijn aan over te houden! Worth it. 
  7. Shit, je bent niet tot aan de Cornucopia geraakt, en nu heb je dus geen wapen … Maar wel: BOEKEN! Papercuts zijn misschien niet fataal, ze zijn wel knap vervelend. Take that, Cato en Clove!
  8. Het is tijd voor de kiesceremonie en je hebt nog geen idee of je kiest voor Dauntless, Erudite, Amity, Abnegation of Candor. Geen probleem: neem zelf een glazen bak mee en vul die met losse boekpagina’s. Wanneer het zo ver is, snij je in je hand en druppel je jouw bloed over die bak, al roepende: BOOKS FOR LIFE, F*CK THE SYSTEM! En dan stel ik voor dat je wegrent. Hard.
  9. Huisarrest is rot, maar huisarrest in een satelliet die rond de aarde draait en nooit ooit landt is nog rotter – vraag dat maar aan Cress. Nou ja, zeven jaar opgesloten zitten is vast genoeg tijd om door je TBR-stapel te geraken tenminste, toch? Of komen we binnen twintig jaar nog eens terug?
  10. De ultieme last resort als er een slechterik (of dat nu een Peacekeeper, Griever, Opper Cop, Hollow of Strigoi is) = onderhandelen. “Komaaaaaaan, dit is een gehandtekende first edition van Harry Potter. Da’s echt goed geld waard op eBay hoor! Als je me laat gaan is ‘ie van jou – deal?”

Ken jij nog boekige situaties waarin het bij de hand hebben van een boek goed van pas kan komen? 

4 thoughts on “10 situaties waarin een boek je leven kan redden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s