Writing Habits Tag

Ik had nog eens zin om een tag in te vullen, dus snuisterde ik eventjes door de archieven van blogland en kwam ik uit op de Writing Habits Tag via o.a. Craving Pages, Zon En Maan en Storyhunters. Het is een vrij oude tag (eind 2013), maar ik vond de vragen best leuk dus heb ik ‘m alsnog ingevuld – onder het motto “beter laat dan nooit”!

writinghabitstag

1. Getypt of geschreven?

Vroeger hield ik een (uiteraard) handgeschreven dagboek bij waarin ik ook heel wat puberale gedichtjes neerpende, maar de laatste pakweg 6 jaar neem ik eigenlijk alleen nog maar een pen vast om een boodschappenlijstje te schrijven. Getypt draagt dus zeker en vast mijn voorkeur weg!

2. Cursief of blokletters?

Cursief.
Ik kan best mooi schrijven als ik m’n best doe (dat zeggen mensen me tenminste :p Oordeel zelf maar op de image die bij deze blog hoort – al is dat met m’n tablet geschreven en dus wel veel minder netjes) maar doe het nog maar zodanig weinig dat de bewegingen ‘a bit rusty’ geworden zijn vrees ik. Als ik een kaartje voor een verjaardag mooi wil beschrijven en versieren duurt het daarom altijd even eer ik er weer vloeiend mee weg ben.

3. Laat je favoriete pen zien …

Ik had vroeger wel degelijk een favoriete vulpen waar ik immens aan gehecht was: de enige pen waarmee ik schreef op school èn in mijn fameuze dagboek. Ooooh wat een paniek als ik dat ding weer even kwijtraakte! Het was nochtans maar een goedkope en eigenlijk vrij lelijke pen. Maar het was mijn pen and I loved it.

4. Waar schrijf je het liefst?

Gewoon thuis, achter mijn desktop pc. Op een laptop kan ik dus echt niet werken, maar zolang er niemand over mijn schouder kan meekijken maakt het me niet zo heel erg veel uit waar ik schrijf zolang het een desktop pc is.

5. Welke vijf auteurs bewonder je het meest?

  1. Stephenie Meyer: Ze schreef een verhaal dat, al kan de literaire kwaliteit ervan misschien (missssschien!) betwist worden, miljoenen en miljoenen mensen beroerde. Zonder haar was ik nu lezer noch schrijver en daarvoor zal ik haar altijd dankbaar zijn.
  2. J.K. Rowling: Ik vind haar levensverhaal geweldig. Toont hoe schrijven je leven kan veranderen, al worden we er (helaas) niet allemaal miljonair door! Ik heb echt veel respect voor haar.
  3. L.A. Weatherly: Niet alleen ben ik verliefd op haar Angel Trilogy, ze is ook echt een superaardige madam op Twitter! Ik heb al een paar keer reactie gehad op tweets naar haar en ik vind het geweldig dat ze daarvoor de tijd neemt tussen het schrijven door.
  4. Deborah Harkness: Die vrouw is echt een genie. De manier waarop zij geschiedenis, romantiek en fantasy in elkaar verweeft is meesterlijk. Ik kan me ook niet inbeelden hoeveel research er aan een boek van haar vooraf gaat. Immens veel moet dat zijn! Ik zou het niet kunnen.
  5. Amanda Hocking: Ze begon net als mij als een selfpublished auteur en nu is ze immens populair en zijn haar boeken vertaald in verschillende talen. Hiermee inspireert ze me enorm!

6. Wat zijn je 3 favoriete boeken over schrijven?

Ik lees nooit maar dan ook echt nooit informatieve boeken. Sorry!

7. Heb je wel eens meegedaan aan NaNoWriMo?

Ik ben het vaak van plan … but I always chicken out 😀 Daarom doe ik in de maanden juni, juli en waarschijnlijk ook nog een deeltje van augustus mijn eigen project VaNoWriMo (de Va staat dus voor Vanessa :p).

8. Heb je Nanowrimo wel eens gewonnen?

Neen dus! Maybe some day als ik wat dapperder 🙂

9. Zijn je schrijfstels ooit gepubliseerd?

Telt selfpublishing ook? In that case: Tweedehands Vleugels natuurlijk! Ik heb er jullie kop al over afgezaagd op deze blog dus intussen zouden jullie het moeten weten, haha.

10. Aan welke projecten werk je op het moment?

Mijn VaNoWriMo-project dat over een soort van feeën gaat, het tweede deel in de Vleugels Trilogie (Zilveren Vleugels) waarvan de first draft herzien moet worden en nog een verhaal dat geredigeerd moet worden. Heel wat, dus!

11. Heb je nog vreemde schrijfgewoonten?

Denk het niet. Of misschien zijn sommige dingen voor jullie wel vreemd maar voor mij dus helemaal niet :p

12. Heb je een writing pump-up song?

Dat hangt van het moment af. Momenteel luister ik vaak naar Better dig two van The Band Perry, Chandelier van Sia, Shatter me van Lindsey Stirling en Just one of the guys van Jenny Lewis.

Omdat het een oude tag is ga ik niemand taggen, maar voel je vrij om ‘m over te nemen als jij ‘m nog niet invulde! Laat het dan even weten in de comments – ben altijd benieuwd naar jullie antwoorden ^^

4 thoughts on “Writing Habits Tag

  1. Oe, deze tag heb ik al een tijdje niet gezien! Super maf, maar ik dacht dus dat ik hem zelf allang had gedaan. Kennelijk niet! Daar gaan we eens even verandering in brengen. Want deze is simpelweg onmisbaar. =D Maarrèh, nu ben ik toch wel benieuwd naar die vreemde schrijfgewoonten hoor! =p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s