TTT: Top 10 boeken voor als je bepaalde series/films leuk vindt

Pfoooeeh, soms zijn de TTT’s (Top Ten Thursdays) van De Lady Library echt niet zomaar op 1-2-3 samengesteld! Aan deze lijst is dan ook serieus wat gebrainstorm vooraf gegaan. Een uitdaging dus deze week, maar wel een leuke. Hieronder lijst ik boekenaanraders op voor mensen die graag bepaalde series of films kijken.

Enjoy!

buffyparanormalcy

 1. Je kijkt graag naar … Buffy: Een kick-ass blondine in de hoofdrol? Een legioen aan bovennatuurlijke wezens die ze al dan niet moeiteloos verslaat – mèt laagje lipgloss en op hoge hakken, natuurlijk? Portie humor en high school problems erbij? Yes please.
  Je leest graag: Paranormalcy van Kiersten White.
 2. Je kijkt graag naar … Supernatural: Stel nu dat de Winchester-broertjes alleen maar op ‘energy sucking angels from another dimension’ joegen (sorry, Cas) en dat Dean daardoor gestorven was. Wat zou dan het verhaal zijn van de jongere broer, die in z’n uppie tegen de bovennatuurlijke indringers moet blijven strijden om de wereld te redden … en dat die dan ook nog eens verliefd wordt op een halfengel die hij had moeten vermoorden?
  Je leest graag: Angel van L.A. Weatherly.  
 3. Je kijkt graag naar … The Princess Diaries: Maar komaan, we waren het allemaal aan het denken: The Princess Diaries zou zooooo veel interessanter zijn alsMia Thermopolis een trol met magische krachten was! Niet?
  – Je leest graag: Switched van Amanda Hocking.
 4. Je kijkt graag naar … de X-Men-films: Heb je altijd al deel willen uitmaken van (de saaiere versie van) de X-Men? Kom wat rondhangen bij Jacob en zijn nieuwe vriendengroep, die bestaat uit een onzichtbare jongen, een meisje dat met vuur speelt, een meisje dat als een ballon omhoog zweeft tenzij je haar vastbind …
  Je leest graag: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs.
 5. Je kijkt graag naar … Once Upon a Time: Je houdt van fairy tale retellings zoals OUAT maar je hebt tijdens het kijken soms zoiets van ‘Hmm, zou leuker zijn als dit zich nu eens in de een toekomst afspeelde met ruimteschepen, cyborgs en kwaadaardige aliens van de maan’?
  Je leest graag: The Lunar Chronicles van Marissa Meyer.

vderdeverbond

 1. Je kijkt graag naar … V: Aliens die zij het via opzichtige ruimtetuigen of subtielere interdimensionale poorten naar aarde komen om niemand weet wat te doen, vormen het dramavoer in deze serie en het voorgestelde boek. Bruggenbouwer zijn tussen de twee volkeren is niet zonder gevaar voor enkele hoofdpersonages in beiden …
  Je leest graag: Het Derde Verbond van Liane Baltus.
 2. Je kijkt graag naar … The Bachelor: Enkele jaren geleden keken we massaal toe hoe een rijke vent in een reality show op zoek ging naar de liefde van zijn leven. Maar stiekem zouden we dat toch leuker gevonden hebben moesten de meisjes lang- in plaats van kortgerokt zijn en dat die bachelor dan ook daadwerkelijk een PRINS op het witte paard was. En het mag ook een beetje iets meer Hunger Gamesy hebben.
  – Je leest graag: The Selection van Kiera Cass.
 3. Je kijkt graag naar … Crash Zone: Oké, wie is er hier oud genoeg om zich deze (ik denk) Australische ‘90’s-serie te herinneren, die ging over een groepje tieners die samen met een A.I. computerspelletjes testten? Niemand? Alleen ik? Oooooké dan .. – Je leest graag: BZRK van Michael Grant.
 4. Je kijkt graag naar … Kyle XY: Iemand die niet goed weet wie hij/zij is. Een lichaam zonder navel en/of een lichaam dat niet bloeden kan. Dat is zowat het thema van deze serie-boekmatch made in heaven a laboratory.
  Je leest graag: Het Leven van Jenna Fox (The Adoration of Jenna Fox) van Mary E. Pearson.
 5. Je kijkt graag naar … Veronica Mars: Klinkt het verhaal van een slimme blondine die nog al eens regelmatig op onderzoek uit moet om slechterikken te ontmaskeren je wel wat? Maar heb je er niets op tegen als er hier en daar ook wat vampieren en alchemisten bij te kijken komen? Oké, prima, dan heb ik wel wat voor je!
  – Je leest graag: Bloodlines van Richelle Mead.

veronicamarsbloodlines

5 thoughts on “TTT: Top 10 boeken voor als je bepaalde series/films leuk vindt

  • Momenteel ligt het even stil terwijl ik aan een ander project werk, zodat ik wat ‘bezinktijd’ voor het manuscript heb eer ik ga verbeteren 🙂 In augustus/sept ga ik de first draft herschrijven en corrigeren waar nodig. Hopelijk is hij helemaal klaar om uitgegeven te worden in November! Bedankt voor je interesse 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s