Chicklitmaagd zkt partner vr 1ste x

CICKLITWat lezen en leven betreft, ben ik iemand die zich zelden buiten haar comfort (reading) zone waagt. Toen ik Twilight voor het eerst las, ontdekte ik buiten alle twijfel om mijn genre: YA romantasy, oftewel romantische fantasy voor Young Adults. De uitbreiding naar dystopian en sci-fi was echter snel gebeurd, gezien dit qua films ook favoriete genres zijn van mij.

Pief poef paf, dat waren mijn genres en daarmee af.

Eén keertje waagde ik me aan contemporary leesvoer: Looking for Alaska van John Green, vanwege een prachtige quote die ik online van uit dit boek tegenkwam (‘If people were rain, I was a drizzle and she was a hurricane’). Maar … het bleek een serieuze domper.

No more contemporary for me.

Soms waag ik me wel buiten de YA-cirkel naar New Adult en Adult, maar qua genre bleef ik al die tijd dus eigenlijk honkvast. Fantasy. Dystopian. Sci-fi.

Read and repeat.

Toch ben ik deze zomer van plan om eens een uitstapje te maken naar een me tot dusver onbekend genre. Deels omdat zomers nu eenmaal dienen voor uitstapjes – ook wat lezen betreft – en deels omdat ik zelf een idee had voor dit type boek … Wat gek is gezien ik nog nooit iets in dit nochtans immens populaire genre las!

Bekentenis: Ik ben dus een chicklitmaagd. En het is tijd om daar verandering in te brengen.

Maar daarbij heb ik jullie hulp nodig! Welke chicklit is de perfecte partner voor “mijn eerste keer”? Een boek dat me helemaal verliefd zal doen worden op het genre? Ben jij een ware connaisseur die me het lekkerste chicklitleesvoer kan aanraden?

Ik ben op zoek naar iets lekker zomers met veel humor en een schattige romance: echt een typische chicklit dus! Liefst ook iets van eigen (BE/NL) bodem en geen klassiekers die ik al op televisie verfilmd gezien heb à la Sophie Kinsella en Jill Mansell, maar dan liever bijvoorbeeld Elsbeth Witt of Gillian King of zo?

Help me out here, blogosphere!

Overtuig me in een comment waarom ik JOUW suggestie moet kiezen als mijn eerste chicklitread aller tijden (een echte eer eigenlijk)!

13 thoughts on “Chicklitmaagd zkt partner vr 1ste x

 1. Neem alsjeblieft een boek van Lisette Jonkman. Glazuur of Verkikkerd. Waarom? Omdat haar schrijfstijl erg goed is en je ligt echt in een deuk. Ook zijn de verhaallijnen net wat origineler dan de meeste chicklits.

 2. Nog nooit een chicklit gelezen? Daar gaat wat mis, haha.
  Lisette Jonkman is inderdaad leuk om te beginnen! Zij heeft niet voor niets de bijnaam van de koninging van de Nederlandse chicklit :D.
  Sophie Kinsella is trouwens ook super om mee te beginnen. Ik ben groot geworden met haar boeken en haar shopaholic was ook mijn eerste chicklit (en dat is goed bevallen, want in lees het genre ni nog steeds, hihi)

  • Nope, never ever 😀 Ik weet het: schandelijk eigenlijk!

   Nou ja Shopaholic heb ik de film al van gezien, en die was nu niet zo wauw (I know, don’t judge a book by its movie – maar toch ;)) dus dan denk ik dat ik Lisette Jonkman eerder in overweging ga nemen! Verkikkerd lijkt me nog wel wat …

   Thx voor de suggestie alvast Madelon!

 3. Ik ben ook net in Verkikkerd van Lisette Jonkman begonnen en er zit super veel humor in, en ik denk dat het vijf sterren gaat krijgen, terwijl ik dat bij andere chicklits nooit geef. En ook de Pretty Little Liars boeken zijn leuk voor tussendoor, er zijn verschillende personages en dat vind ik de boeken wel iets extra’s geven. Maar Verkikkerd vind ik tot nu toe alle andere chicklits echt overtreffen (al lees ik er niet super veel).

  • Grappig dat iedereen meteen voor Lisette Jonkman gaat 😀 Ik begin ervan overtuigd te raken dat het misschien wel Verkikkerd gaat worden! Wel spijtig dat haar hoofdpersonage dezelfde naam heeft als het mijne, dat is wel wat verwarrend dan soms :p

   Pretty Little Liars blijf ik gewoon op tv kijken denk ik ^^ Dankjewel voor de suggesties Jacoline!

 4. Verkikkerd van Lisette Jonkman.. Zoals de dames hierboven al hebben vermeld.. Dat is echt een verplichting om te lezen, en absoluut niet perse een clichematige chicklit. Als je meer YA chicklit wilt, dan is Geek Girl aan te raden. Zelf lees ik niet echt veel chicklit, maar het is wel lekker voor even tussendoor.

  • Hierna heb ik denk ik geen andere keuze meer dan Verkikkerd te gaan lezen 😀 Ik verwachtte dat er te veel verschillende suggesties zouden komen, waardoor ik dus nog niet goed zou weten wat kiezen. Maar het is duidelijk: Verkikkerd, here I come!

 5. Ah, nog iemand. Ik ben zelf ook een chicklitmaagd hoewel ik me verder wel aan ongeveer elk genre gewaagd heb… Ik hoop dat het je gaat bevallen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s