Het laatsteboekuitstelsyndrooom

Jongens, ik heb last van het laatsteboekuitstelsyndroom. Kennen jullie dat? Wanneer je een trilogie of boekenreeks gevonden hebt die je erg leuk vind, en je weigert te aanvaarden dat het na dat laatste boek voorbij is? Dus, uit zelfbehoud stel je het lezen van het laatste deel almaar uit.

En uit en uit en uit en uit … laatsteboek

Ik heb momenteel 5 van die gevallen in mijn boekenkast staan:

  • Endure van Carrie Jones (Need Saga): Het eerste deel van deze reeks, Need, was een Boekenfestijnkoopje van € 2 waar ik geen al te hoge hoge verwachtingen van had. Onbedoeld is deze luchtige, avontuurlijke èn romantische reeks één van mijn favorietjes geworden. Ik ga Zara en co zo missen als het laatste boek uit is! Dus: uitstellen.
  • The One van Kiera Cass (The Selection Trilogy): Nog maar pas uit en dus nog maar pas in m’n boekenkast, en toch voel ik nu al dat dit een uitstelgevalletje gaat worden. Langs de andere kant … Ik wil niet gespoiled worden over wie America nu uiteindelijk kiest (al weet ik het wel, denk ik), dus ik kan het beter niet al te lang uitstellen …
  • Shades of Earth van Beth Revis (Across the Universe Trilogy): Geen absolute favoriet van mij, maar wel één van de eerste sci-fireeksen die ik las en dus ben ik weer weigerachtig om die volledig achter me te laten. In dit geval ook wel een beetje omdat de setting van boek 3 anders gaat zijn en ik me daar nog niet helemaal klaar voor voel :p
  • Tiger’s Destiny van Colleen Houck (The Tiger Saga): Aaaaaaaah ik hou zo veel van Colleen Houck en Kelsey en Ren en Mr. Kadam en Kishan en Nilimaaaaaaa! Ik wil echt niet dat deze reeks uit is! (Oké, er komt in 2015 nog een deel 5 maar da’s nog zo lang wachten dat dit momenteel even als het laatste deel voelt). ❤ My tigers.
  • Into the Still Blue van Veronica Rossi: Ik ben bang van dit boek. Echt bang. Ik weet niet of Veronica Rossi ons een happy end gaat schenken of ons hart gaat breken. Hoe dan ook: het gaat niet makkelijk worden om afscheid te nemen van deze personages en deze wereld! Dus … ik stel het uit.

Herkennen jullie dit gevoel?

11 thoughts on “Het laatsteboekuitstelsyndrooom

  1. Ik heb daar niet echt last van, ik stel niets uit. Alleen ik heb wel vaak dat het laatste boek de serie voor mij een beetje verpest.. Zoals bij Divergent of The hunger games. Dus ik kijk er soms wel tegenop, haha!

  2. Ik heb juist zoiets dat ik het laatste boek meteen wil lezen. Anders blijf ik steeds met een serie in mijn achterhoofd, haha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s