Watwat Wattpad?

keep-calm-and-wattpad-on-3Volgend in de voetsporen van heel wat trailblazende medebloggers zoals Joany, Emmy en Liz, maakte ik vorige week in een impulsieve bui ook een Wattpad-account aan. Voor zij die er (nog) niet bekend mee zijn: Wattpad is een website die eigenlijk een soort van social mediaplatform bouwde rond het principe van gratis verhalen delen.
Omdat niets lelijker staat dan een lege account (ja toch?), uploadde ik intussen al drie bestandjes om mezelf vertrouwd te maken met de werking van de website en eens kijken wat de respons zou zijn:

 

Ik was aangenaam verrast dat er al vrij snel enkele views kwamen, maar na wat browsen doorheen andere verhalen zag ik dat het veel vèèl beter kon: sommige verhalen hebben wel duizenden views! Engelstalige stories zelfs tienduizenden of meer. Wow!
Dus oké, je verdient er misschien niets meer, maar wat fijn dat je via Wattpad je verhaal met zo veel mensen kan delen èn feedback krijgen van de community!

Daarom ben ik momenteel bezig – tussen het schrijven van mijn VaNoWriMo-verhaal door – met het oppoetsen van het eerste verhaal van boeklengte dat ik helemaal uit schreef. Hoewel ik het zelf een erg leuk verhaal vind, ben ik er niet van overtuigd dat het echt origineel genoeg is om te publishen via traditionele al dan niet selpublishingkanalen … Ik weet intussen dat ik beter kan, al zal dit eerste ‘affe’ verhaal altijd een speciaal plekje in mijn schrijvershartje hebben.

Daarom leek het me wel fijn om dit verhaal op Wattpad te gaan smijten binnenkort. Ik heb lang getwijfeld (Want zou het toch niet ècht uitgegeven kunnen worden? Wat als het nu toch een succesje wordt, heb ik dan een kans gemist door het gratis online te plaatsen?) maar uiteindelijk ben ik iemand die veel liever lezers en feedback heeft dan een paar eurootjes in het laatje.
Ik hoop jullie spoedig meer te kunnen vertellen over dit project en zal uiteraard bloggen eenmaal het eerste hoofdstuk online staat! Nu nog eerst even worstelen met de achterflaptekst … En een covertje maken!

Hebben jullie ook een Wattpad-account? Laat die dan na in de comments en dan volg ik je! Of heb je tips hoe ik het meeste uit Wattpad kan halen? Zeer welkom 🙂

14 thoughts on “Watwat Wattpad?

 1. Ik zit ook op wattpad en heb er een verhaal op staan (2 eigenlijk, maar 1tje bevat maar 1 bladzijde, dus beschouw ik het als een “verloren idee”) en dat is op redelijk laag niveau vind ik. Ondertussen heb ik wel al 1140 views, maar de meeste lezers ken ik, dus daar heb ik niet zoveel aan :/ Ik hoop ook telkens op tips (en stemmen natuurlijk 😀 ), dus die zijn ook meer dan welkom! Een tip dat ik graag aan mensen meegeef is: let op je spelling en taal, want een verhaal waar je vaak fouten in tegen komt, lezen mensen niet graag. Ik vind dat persoonlijk zeer lastig om te lezen 😦 Natuurlijk zitten er bij mij ook veel spellingsfouten (vooral d en dt-fouten), maar ik kijk alles zo goed mogelijk na. Mijn wattpadaccount is KariHoranx. Ik volg altijd terug 😀 Ik heb al keer voorgehad dat iemand waarvan ik haar verhaal had gelezen en ervoor had gestemd me dankbaar was en mijn verhaal ook was beginnen lezen, dus dat is ook nog eens een mooi meegenomen tip! 😉

  • Dankjewel voor de tips! Ik volg je nu ook by the way – mooie cover voor The Truth about Love 🙂 Haha, ik heb nog niet eens 100 views gehaald op mijn meest populaire verhaal, dus ik heb nog een lange weg te gaan tot in aan iets zoals 1140 zit 😀 Toch al een mooi aantal voor je! Ik denk (hooooop) dat het qua fouten nogal meevalt bij mij gezien ik copywriter ben in het dagelijkse leven, maar fouten maken is natuurlijk menselijk dus er zitten er sowieso wel enkele in :p

 2. Hii,

  Ik heb ook een wattpad account en ik heb een boek met 3 hoofdstukken nu. Ik hoef niet wereldberoemd te worden of zo en ik ben echt nog maar net begonnen. Maar ik vroeg me af hoe ik mijn verhaal iets bekender kan maken? Moet ik afwachten of moet ik er iets mee doen? Ik heb nu nog geen views maar ik wil toch graag comments zodat ik weet of het een beeeeeetje goed is, want dat weet ik dus namelijk niet. Heb je tips??? 🙂

  • Dag Nina! Hé, leuk! Wat je kan proberen is via Twitter wat reclame te maken of via Wattpad zelf: veel mensen gaan volgen en dan hopen dat die je terugvolgen 🙂 Maar ik ken verder ook nog niet zo veel van Wattpad en heb het de laatste maand ook redelijk verwaarloosd moet ik zeggen … Dringend nog eens werk vanmaken 🙂 Zelf kreeg ik ook nog niet bijster veel reacties om eerlijk te zijn, dus als je een tip te weten komt wil ik die ook wel horen, haha 😀 Veel succes met je verhaal alleszins, hopelijk komen er leuke reacties op! And just keep writing for yourself ^^

 3. Hey,

  Ik heb ook Wattpad:) Ik denk dat je zelf ook wel merkt dat Wattpad eigenlijk best wel leuk is! Als je dingetjes onder de knie krijgt word het als maar leuker,
  Ik zit er al een tijdje op dus heb erg veel dingen mee gekregen.
  Je kunt natuurlijk ook je boeken via reclame op Twitter zetten of de link delen. Je kunt ook vragen op promotie bij mensen, maar de meeste doen dat niet. Als een van je boeken in een “ranglijst” komt te staan krijgt het langzamerhand steeds meer views. Mensen gaan dan vote en krijg je weer meer lezers!
  Als je het leuk zou vinden om mij te volgen moet je dat zeker doen. Ik zal de link even onder dit bericht zetten!
  Veel succes met schrijven:)
  http://www.wattpad.com/user/swagswaggirl

 4. Wat ik hier net lees wist ik nog niet. Mijn vraag is dan ook… Is het waar dat als je je boek in wording hier op wattpad plaatst je het dan daarna niet meer kan gaan uitgeven? Zou hier heel graag een antwoord willen hebben. Wie oh wie weet dit?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s