Book buying ban EXTREME

bookbuyingbanConfession: ik ben nog nooit een book buying ban-challenge aangegaan!

Doorgaans koop ik immers enkel boeken die ik ècht moet hebben op dat moment en eventueel wat extraatjes die sterk in de aanbieding zijn, dus het is – ondanks het feit dat ik per maand toch gemiddeld 50 euro aan leesvoer uitgeef … terwijl mijn hele kast natuurlijk nog vol ongelezen boeken staat – nooit echt nodig geweest.
Maar nu moet ik toch wel dringend eens gaan lezen wat ik al heb en besparen op mijn boekenuitgaven.

Dus: tijd voor mijn eerste book buying ban-challenge! En ik had zoiets van ‘go big or go home’, want ik maak er meteen een behoorlijk extreme challenge van:

Geen boeken meer kopen tot het volgende Boekenfestijn … eind september!

Klinkt onmogelijk, right? Dat zijn nog 3 hele maanden! I know, I know. Maar om het ietsje haalbaarder te maken sta ik mezelf 2 uitzonderingen toe van boeken die binnenkort uitkomen en die ik sowieso ga kopen: The Book of Life van Deborah Harkness en Silver Shadows (Bloodlines #5) van Richelle Mead. Al ietsje haalbaarder zo, toch? Ik ga alleszins mijn best doen!

Geloven jullie dat ik het ga halen?

14 thoughts on “Book buying ban EXTREME

 1. ik weet t niet. maar wil je wel heel veel succes wensen 🙂
  ik heb al twee maanden ( of zo iets) geen boeken gekocht. prima te doen. ^^
  zondag ga ik naar een boeken markt, dus daarvoor heb ik een beetje gespaard 😀

 2. Wauw, lastig haha! Maar wel een mooie kans om veel ongelezen boeken is een keer toch te gaan lezen (zou voor mij ook handig zijn)

 3. Groot gelijk dat je een uitzondering maakt voor ‘Het boek van leven’ daar hebben we als Deborah Harkness-fans immers al ontzettend lang op moeten wachten. Ik doe eventjes net het omgekeerde. Er is al een hele bestelling van TBD onderweg én vermits ik morgen jarig ben komen er waarschijnlijk nog enkele bij. Nadien zal ik het waarschijnlijk veel te druk hebben met al die nieuwe boeken te lezen om nog tijd over te houden om op boekenjacht te gaan. 😉

  • Inderdaad! Ik ben zo benieuwd naar het einde van deze reeks … Maar ook een beetje bang dat mijn verwachtingen te hoog gespannen zijn!

   Oh gelukkige verjaardag! 😀 Verjaren is een prima reden om je aan boeken tegoed te doen, als we zo al excuses nodig hebben 😉 Geniet van je dag èn je boeken!

 4. Wow, dat vind ik nogal wat, ik zit hier echt zo van: respect, dat kan ik niet. Wel slim, anders kom je nooit aan die ongelezen boeken toe. Maar anders kan je toch altijd nog naar de bibliotheek? 🙂

  • Ik weet ook niet of het me gaat lukken, maar ik ga het alleszins proberen 😀 Idd de bib biedt nog wel wat verleidingen van mijn TBR-stapel … maar eigenlijk hebben ze in die van mij niet superveel dat ik wil lezen dus valt wel mee 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s