Mijn brein is een videotheek

Meestal is mijn brein een boekenkast, maar soms is ‘ie ook een videotheek. Voor de jongere lezers onder jullie: een videotheek was nog niet zo heel erg lang geleden de magische plek waar je fysiek èn legaal films kon huren 😉
Helaas zijn die tegenwoordig ongeveer even uitgestorven als de pterodactyl en dodo … Spijtig, want ik heb veel goede herinneringen aan mijn bezoekjes aan de videotheek!

Gelukkig betekent het uitsterven van de videotheek niet dat we geen films meer kunnen kijken. Deze week keek ik er drie en het leek me leuk die met jullie te delen door middel van minirecensietjes.

The Secret Life of Walter Mitty *****

MV5BODYwNDYxNDk1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTAwMTk2MDE@._V1_SX214_AL_
Deze film stond al lang op mijn to watch-lijstje gezien mijn 2 grafische ex-collega’s (waarvan eentje deze blog nog al dan niet leest, dag Sam! *virtuele zwaai*) het er met regelmaat over hadden aan onze tafel.
Hoewel ik doorgaans geen Ben Stiller-fan ben, toont hij met deze film dat hij veel meer in zijn mars heeft dan vervelende Meet the Fockers-achtige typetjes. Net als zijn tegenspeelster Kristen Wiig trouwens, die het hier ook voor een keertje serieus houdt.

In deze ingetogen glansrol is Stiller (eveneens de director van deze film, n.v.d.r.) de held in zijn eigen fantastische droomwereld. Hoewel de eindbestemming van deze film niet geheel onvoorspelbaar is, is de reis er naartoe er zeker wel eentje vol van verrassingen …

De moeite waard voor dromers die hun 9-to-5 wel eens willen inruilen voor een wereldreis, al is het maar in gedachten of in dit geval: in een film!

The Heat ***

The-Heat-movie-poster-Australia13 jaar na Miss Congeniality (één van de eerste films die ik zonder ouderlijke begeleiding in de cinema zag, n.v.d.r. :p) trekt Sandra Bullock haar FBI-schoenen weer aan. Ditmaal geen undercovertaak tussen de missen, maar wel een niet al te aangename partner in de vorm van Melissa McCarthy als uitdaging.
De twee zijn totaal tegengesteld – zowel op persoonlijk als professioneel vlak – en dat zorgt voor de nodige op z’n minst semi-grappige situaties.

The Heat is al bij al een vermakelijke film die een vrouwelijke invulling geeft aan de typisch mannelijke cop buddy-films. Geen topper, maar entertainmentgewijs wel gewoon leuk.

Penelope ****

MV5BMTc0MTYwNzQ5Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjg2MzU1MQ@@._V1_SY317_CR2,0,214,317_AL_Je kent dat wel: reclame zien op VIJF voor een I Love Donderdag-film en denken ‘Ach, waarom ook niet’. In dit geval ben ik blij dat ik impulsief op de rode R-knop gedrukt heb!
Penelope (een rol van Christina Ricci) vertelt het tragikomedische verhaal van een jonge vrouw die vervloekt is met een varkensneus. De enige manier om de vloek te verbreken? Je raadt het misschien al: trouwen met een aristocraat (bij gebrek aan een prins) die haar aanvaardt voor wie ze is.

Deze film flirt 104 minuten lang met al onze favoriete sprookjesclichés, om er even later compleet afstand van te doen en de kijker te verrassen met een verfrissend moderne en zelfbewuste kijk op het leven van deze ongewone jongedame.

Wat ik ook best leuk vond aan deze film was om Reese Witherspoon eens in een bijrolletje te zien en om Peter Dinklage (‘the imp’ uit GOT, natuurlijk) hier te zien opduiken voor hij superberoemd werd. Dat James McAvoy de mannelijke hoofdrol vertrolkt is anders ook niet mis …

Zeker een leuke film met een mooie boodschap dus, al was anderhalf uur wel ruim voldoende geweest om het verhaal van Penelope te vertellen.

4 thoughts on “Mijn brein is een videotheek

    • Hahaha 😀 Zie al eens hoe hard ik jullie en onze ‘heb je nog een leuke film gekeken dit weekend’-tafelgesprekjes mis, ik begin er zelfs van te bloggen!
      PS: Hopelijk heb je een goed verlof gehad, tot op de reünie wss 😉

  1. Vroeger ging ik af en toe met mijn twee nichtjes naar de videotheek en dan haalden we ineens een weekpakket. Om dan vervolgens op één dag zoveel mogelijk van die zeven films te bekijken. De laatste tijd komt het er jammer genoeg nog maar zelden van om eens voor een film te gaan zitten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s