Afkoelen op z’n bookaholics

Op zoek naar cool/koel leesmateriaal om de laatste loodjes van deze eerste hittegolf door te komen? Hoewel onweders her en der intussen wat hoognodige afkoeling brengen (hallelujah), zorg je er beter nu al voor dat je de komende zomermaanden ook op literair vlak niets te kort komt op gebied van hittesurvival: met deze boeken vergeet je eventjes helemaal dat je aan  je stoel vastplakt van het zweet – koude rillingen verzekerd!

 

The Coldest Girl in Coldtown (Holly Black)12813630

Met zo’n titel moest dit boek het lijstje wel aanvoeren.
Als jij je ook een beetje meer ‘the coldest girl in your town’ wilt voelen (in plaats van het meest zwetende), raad ik je aan om – wat je ook doet – NIET het vampierenvirus op te lopen, maar gewoon dit kille, huiverachtige boek te lezen.
Hoewel er nu niet meteen letterlijk door de sneeuw geploeterd wordt in TCGIC, zal je je toch bij elke pagina een beetje meer ‘Cold’ voelen worden.
En als dat niet helpt kruip je maar in de frigo.

 

Breaking Dawn/Morgenrood (Stephenie Meyer, uhm, duh)

1162543“Gather as many witnesses as you can before the snow sticks to the ground. That’s when they’ll come for us.” Enough said.
Zowel de film kijken als het boek lezen kan helpen bij geval van extreme oververhitting: voel je net als Bella koud en onsterfelijk worden (“We’re the same temperature now”) en ravot lekker wat in de sneeuw met je vrienden de Volturi. Ah neen, het was een visioen. Soit, de sneeuw was echt hoor!

 

The Scorpio Races/Dodenrit (Maggie Stiefvater)

Tja, op het Britse 11210739eiland Thisby zal je in november geen Hawaïaanse themafeestjes tegenkomen! Gelukkig heb je er wel The Scorpio Races ter entertainment om je af te leiden van al die regen. Maar wacht eens even … De reden waarom je dit boek las, was net om af te koelen met de slechte weersomstandigheden die erin omschreven staan! Vergeet die race met die monsterlijke zeepaarden dus maar gewoon en geniet samen met Puck van de ijzige Britse regen op je snuit. Haaah, lekker koel!

Need (Carrie Jones)

4070493Een meisje verhuist naar het immer kille Maine en probeert er Bella Swan-gewijs te acclimatiseren door een bovennatuurlijk vriendje ‘op te sjaren’. Zo gezegd, zo gedaan.
Maar Zara White heeft – ondanks haar naam – nog steeds een hekel aan sneeuw en ijs, en dat er in de bossen rond het huis van haar grootmoeder een stalker op de loer ligt die niet wordt afgeschrikt door winterse temperaturen, helpt ook niet echt.
Maar jou helpt het wel, want jij wou dus afkoelen met een boek. Missie geslaagd!

Shiver/Huiver (Maggie Stiefvater)

6068551Van de titel alleen al loopt er een aangenaam verkoelende rilling door me heen – tot dusver echter nog niet met weerwolfachtige gevolgen. Shiver van Maggie Stiefvater is een ietwat loom, romantisch en lekker winters verhaal dat zich afspeelt in Mercy Falls, waar de jongens bij het zakken van de temperaturen hun hoodies verruilen voor een warme weerwolvenvacht. Kruip in de huid van Grace en trek je muts al maar vast over je oren, want je vriendje is nogal een ijspegel.

Denk jij dat het helpt om je brein met een koud boek af te leiden van de warme temperaturen?

4 thoughts on “Afkoelen op z’n bookaholics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s