VaNoWriMo

flyingfingers_wide-66394a3796b3a38b91f672f7ff84351dafa2f818-s6-c30Heb ik geen lettertje verkeerd getypt? Bedoel ik niet NaNoWriMo, als in National November Writing Month en ‘Nananananananana, Batman’? Neen hoor, want bij deze roep ik juni èn juli officieel (no backsies!) uit tot mijn persoonlijke VAnessa’s NOvel WRIting MOnths. VaNoWriMo dus.

Gedurende deze twee zomermaanden ben ik namelijk van plan het manuscript voor mijn Young Adult feeënverhaal er eindelijk eens uit te knallen. Dat verhaal heeft al minstens een half jaar een heel concrete vorm aangenomen in mijn hoofd – elke dag een beetje meer – maar ik beteugelde mezelf altijd door te zeggen dat ik er niet aan mocht beginnen tot de first draft van Zilveren Vleugels (deel 2 in de Vleugels Trilogie) af was.

Vandaag ga ik dus het einde breien aan m’n Vleugels-manuscript (hallelujah!) zodat ik me vanaf morgen, maandag 2 juni, voor de volle 100% op dit nieuwe projectje kan storten. Ik kijk er superhard naar uit om het verhaal en dan vooral mijn superleuke hoofdpersonage tot leven te wekken en hoop dat het me gaat lukken om op deze tijd zo’n 75.000 woorden te schrijven. Uiteraard zal ik jullie hier op de blog op de hoogte houden van mijn vooruitgang 🙂

Wish me luck!

Heb jij ook een verhaal dat je al eeuwen wilt schrijven, maar dat nog even moet wachten omdat je iets anders aan het afwerken bent?

15 thoughts on “VaNoWriMo

 1. God, geniaal! Ik wilde eigenlijk ook meedoen deze maand. Ik keek er al het hele jaar naar uit. Echter was ik de afgelopen anderhalve maand zo in beslag genomen door stage en examens en bla bla bla dat ik nu geen zin meer heb. Dus ja, veel succes!

  • Dankjewel!
   De eerste maand ging goed, de 2de iets minder :p
   Ja kan me inbeelden dat je na exmens niet meer op een volgende deadline zit te wachten! Kwelling was het, dat schoollopen! Gelukkig al ver achter me want ik zou het niet meer aankunnen :p

   • Ghèhè, dat klinkt oud zeg! Maar inderdaad, ik ben blij dat ik vakantie heb. Ik heb wel zin om te schrijven dus dat ga ik vast nog wel doen de komende twee maanden, maar niet onder druk. Hoe ver ben je nu met schrijven? =) En is dit de eerste keer dat je meedoet?

   • Oh maar met de officiele NaNoWriMo doe ik dus niet mee hé! Dat zou me stresseren denk ik :p Ik heb na anderhalve maand 44k dus ik loop wat achter nu op m’n planning … Tijd voor een inhaalmanoeuvre! Wat plan jij te schrijven in je herwonnen vrije tijd? 🙂

   • Ah, dat weet ik. Maar kon zijn dat je wel ooit met de officiële mee had gedaan. 🙂 Ik was vorig jaar rond deze tijd lekker aan de schrijf en vond het heerlijk! Ik zou graag weer verder schrijven en de gaten opvullen van afgelopen zomer. Ik wil ook weer eens wat blogposts gaan schrijven. De laatste keer dat ik dat deed, was op 16 juli. Maar dan wil ik éérst een fatsoenlijke laptop hebben. Mijn huidige doet rot sinds er water op is gekomen en werkt niet goed meer. Ben er al een beetje achter wat ik wil. Nu nog kopen!

 2. Wel goed idee zo soort maanden en dan doel stellen. Maar om aan zoiets mee te doen, nee. Mezelf kennende ga ik lopen stressen.

  • Ik heb het nog vrij stressvrij gehouden want dat wou ik dus ook vermijden! Intussen zit ik bijna aan 60.000 woorden, dus ik ga mijn deadline wat moeten uitstellen vrees ik… Maar een doel stellen heeft me wel gemotiveerd!

   • Goed zeg! Maar dan nog, je bent gemotiveerd.
    Mijn motivatie was heel lang weg en daarnaast twijfel ik of het überhaupt wel wat is. Helaas ben ik een van hele grote verhaal kwijt. Ik kan nergens meer terugvinden. Gelukkig heb ik één en ander op papier. Maar ga eerst kijken of ik ander verhaal ooit af kan maken. Maar twijfel en planning zijn mijn valkuilen.

   • Oh dat is echt mijn nachtmerrie, een verhaal kwijtraken! Niet fijn.
    Met twijfel komaf maken is inderdaad de eerste (moeilijke) stap waar je voorbij moet … Iets waar alle schrijvende mensen groots en klein mee kampen denk ik! Hopelijk komt je motivatie snel terug en kan je er met volle kracht voor gaan 🙂

   • Absoluut niet fijn want ik had het bijna af!
    Twijfel is meer, is het überhaupt wat.
    Dank je, ik heb gisteren weer even opgepakt en hopelijk kan ik daar planning van gaan maken.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s