TTT: Top 10 favo series

Elke week opnieuw denk ik van “Ik moet echt eens die TTT (Top Ten Thursday) van De Lady Library meedoen”, maar voor de één of andere reden komt het er nooit van. Als lichte serieverslaafde kon ik deze echter niet aan me voorbij laten gaan, ondanks dat ‘ie dus niet over boeken gaat. Een selectie maken was niet makkelijk, maar hier zijn ze dan: mijn top 10 favo series van het moment!

 1. Teen Wolf – Niet enkel heeft deze reeks van MTV een cast van jonge, gespierde hunken en kick-ass girls die niet voor hun weerwolfvriendjes moeten onderdoen, de muziek erbij is ook altijd ge-wel-dig. Soms zit ik gewoon naar mijn laptopschermpje te staren en vraag ik me af hoe een serie zo delicious kan zijn. Ik heb letterlijk een crush op iedereen in deze serie. Zucht. (Kijk deze intro en je zal ook overtuigd zijn, I promise – WATCH IT)
 2. hart of dixie 9-26Hart of Dixie (foto) – Dit is de perfecte serie als je geen zin hebt om te zitten huilen met Grey’s Anatomy en je lichte heimwee hebt naar Gilmore Girls (het is namelijk in het zelfde stadje gefilmd). Hart of Dixie gaat over een hartchirurge die tegen wil en dank een heuse small town doctor wordt in Bluebell, Alabama. Een liefdesdriehoek, onvergetelijke randpersonages, doldwaze situaties en een eeuwige summer vibe met countrymuziek erbij: yihaaa!
 3. Supernatural – Dean en Sam doen het intussen al 9 seizoenen samen: the family business, saving people, hunting things! Hah, wat hou ik ervan. Carry on my wayward sooooooon, there’ll be peace when you are dooooooone! (En dan wenen)
 4. 1288995124-0012Castle (foto) – Nathan Fillion en Stana Katic hebben echt de beste on screen chemistry die ik ken. Deze detectivereeks heeft naast geflirt van de bovenste plank ook steeds weer originele verhaallijnen en een toffe supporting cast. That reminds me: ik moet dringend het laatste seizoen kijken!
 5. Dawson’s Creek – Noem het jeugdsentiment of slechte smaak (hey zeg! Watch your tongue), maar Dawson’s Creek blijf ik echt graag zien. Onlangs liepen er reruns op tv en die heb ik voor de tigste keer weer gekeken. Toen is het eigenlijk allemaal begonnen met die teams: Team Pacey! En hoe hard heb ik als tiener gehuild met die allerlaatste aflevering? Hard. Zeer hard. (Nu nog eigenlijk)
 6. The Vampire Diaries – Aanvankelijk was ik niet zo’n TVD-fangirl, maar met elk seizoen word ik dat toch weer een beetje meer. Stelena ftw!
 7. Kryptonite-jess-and-nick-25979652-1280-720New Girl (foto) – Dit is één van de enige humoristische series waar ik echt mee moet lachen, dus dat is zeker een vermelding in deze TTT-lijst waard. Jess en Nick zijn adorkable samen en Schmidt is … een geval apart. Als je iets grappig en luchtig zoekt à la een moderne Friends, is dit een winner.
 8. Revenge – Grab some popcorn and watch the drama unfold! Deze serie is gewoon onontkenbaar goed. Intriges, glamouren natuurlijk: ijskoud geserveerde wraak! Hmm, hiervan moet ik ook eens dringend het laatste seizoen kijken.
 9. AE04TVOSTROWThe Witches of East End (foto) –Hier is nog maar één seizoen van in omloop, maar het is echt alles wat je van een serie kan dromen: magie, romantiek, spanning, een knappe cast … Ik wil meer! MEEEEER! (Killiaaaaaan!)
 10. Downton Abbey – Welke dame houdt er niet van een goed kostuumdrama op tijd en stond? In deze Britse serie ga je heel erg snel om de personages geven, wat niet altijd even makkelijk is want zowel de ‘upstairs’ als de ‘downstairs’ maken me daar wat mee op dat landgoed … De intro is ook supermooi!

Eervolle vermelding voor Mr. Selfridge, Pretty Little Liars, Fringe, Suburgatory en Sleepy Hollow!

10 thoughts on “TTT: Top 10 favo series

 1. Nooo, Delena, hahah! Supernatural is echt na 9 seizoenen nog steeds een van mn favoriete series 😀 Deaaan ❤ (alhoewel ik in het begin Sam altijd leuker vond, hihi)

  • There’s no such thing als ‘te veel lezen’ ^^ Maar eens afwisselen met een serie af en toe kan zeker minstens even leuk zijn! Als je graag TVD kijkt zou ik Teen Wolf toch ook wel eens een kans geven 🙂

 2. Yay, super leuk dat je de TTT hebt meegedaan deze week! Er staan in jou lijst ook een heleboel series die ik nog moet en wil kijken! Zoveel. Must. See!!!

  • Jaaaa ik vond het ook erg leuk om te doen ^^ Ga vanaf nu m’n best doen om vaker mee te doen!
   In die van jullie zag ik nog Pretty Little Liars staan, oooh hoe kon ik onze Rosewood-meisjes vergeten in mijn top tien! *schaamt zich*

 3. Heel veel nieuwe series die ik eigenlijk bijna nooit kijk.
  Maar ik word nu wel onwijs nieuwsgierig naar New Girl. Tijd om dit eens te gaan bekijken:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s