When life imitates art (of andersom)

In het interview dat NineSisters.nl onlangs van me afnam, kwam de vraag naar voren of ik veel gemeenschappelijk had met mijn personages. Wat ik daar precies op antwoordde, lees je hier, maar sinds gisteren heb ik stiekem weer één vergelijkingspuntje meer met Lucy uit mijn boek.
Benieuwd? Lees het exclusieve rough draft fragment uit Zilveren Vleugels hieronder and find out!

Ik had altijd al lang haar gehad. Als een andere Engel me in de verte zag vliegen, konden ze me daaraan identificeren: een lichtbruine krullenbos met vleugels.
Nu draaide ik een enkele streng rong mijn vinger. Ik nam de keukenschaar ter hand en knipte ‘m in het midden door. Toen me dat nog niet kort genoeg leek, halveerde ik de lengte nog een keer. Ik keek in de spiegel en kneep mijn ogen samen om me beter in te beelden hoe ik eruit zou zien als al mijn haar eraf was – zo kort als dat van Vérène.
Ik deed het. Ik nam mijn hele staart vast en knipte er doorheen tot de tegelvloer rondom me bezaaid lag met krullen.

Jep, ik ben dus net zoals Lucy in deel 2 van de Vleugels Trilogie eens flink naar de kapper geweest! Doorgaans ben ik zo een “alleen de puntjes”- of hoogstens een “het mag wat opgeknipt”-mens, maar gisteren gingen er in één knip zo’n 25 à 30 cm af.

Dat wou ik al een tijdje eens proberen (het is van mijn 6de ofzo geleden dat ik zo kort haar had) en bovendien kon ik dan 20cm schenken aan Geef on Haar. Zo zijn al mijn opgespaarde centimeters toch niet helemaal verloren, maar dragen ze nog bij aan een goed doel. Mijn paardenstaart gaat dus de post op, en intussen wen ik aan mijn korte zomercoupe!

hair

Over dat life imitates art-dinges, wel … Ik kan niet zeggen dat ik het bewust gedaan heb, maar onderbewust speelde het idee van mijn haar te knippen al langer in mijn hoofd en heb ik dat tijdens het schrijven dus wellicht op Lucy geprojecteerd. Voor langharige meisjes zoals ons, is ons haar knippen toch best een big deal, en ik hoop dat het zowel voor haar als voor mij een positief ritueel blijkt dat een nieuw hoofdstuk inluidt in onze al dan niet fictieve levens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s