Top 3 aanraders voor kattenmensen

Jep, ik ben een kattenmens. Als ik geen vriendje had, zou ik op m’n 24ste al minstens halfweg “Crazy Cat Lady”-status zijn met 2 of 3 katachtige affectievervangertjes. Min-stens.

Gelukkig houdt de boyfriend ook best van katten en zal er zodra we een eigen huisje gekocht hebben wellicht toch wel een ronkend haarballetje uit het asiel gered worden. Maar da’s nog even wachten, want op ons appartementje zijn geen huisdieren toegestaan (en ik ben ook niet zo pro een kat opsluiten in een klein stadsappartement waar ze niet buiten zou kunnen).

Gelukkig heb ik in het ouderlijke huis al 11 jaar een trouwe kattenvriendin rondtrippelen: Magic, een ros-witte kattin die ik nog regelmatig probeer te gaan bezoeken voor mijn dosis miauwliefde (zie foto: awww, isn’t she cute?).

magic

Ben jij ook een kattenmens? Ik heb een top 3 samengesteld van series en boeken die je echt moet lezen/kijken als je van katten houdt!

  1. Must read: The Tiger Saga (Colleen Houck)

Tiger's-curseKatten zijn leuk – heel erg leuk – maar beeld je nu eens in dat er een gigantische ronkende witte tijger aan je voeten ligt terwijl je op de bank aan het lezen bent? Dat dat majestueuze dier zich telkens wanneer hij tam de kamer binnenwandelt met zijn furry hoofd tegen de dij aanvlijt en om een aaitje vraagt?
Wel, dat is het gezegende leven van Kelsey Hayes, hoofdpersonage in The Tiger Saga (klik hier voor mijn recensie). Tijdens een zomerjobje in het circus, ontwikkelt ze een speciale band met de tijger Ren. Het helpt natuurlijk dat het hier niet om een gewone tijger gaat, maar wel een vervloekte Indische prins die gevangen zit in het lichaam van een witte tijger.

Hoe dan ook, ik wil Ren best adopteren hoor 😉

  1. Must see: The Witches of East End (Melissa Dela Cruz)

witchesofeastendDit. Is. Zooooo een fantastische serie! Toen ik de pilot keek wist ik al dat dit één van mijn all time favorites ging worden, en geen enkele aflevering stelde me daarin teleur: magie, duizelingwekkende romantiek, knappe acteurs en actrices, een potje familiedrama … en een tante met 9 levens die *tadaaaa* in een kat kan veranderen!

Ik denk echter dat The Witches of East End nog niet zo bekend is bij ons, dus ik stel even voor: we volgen het magische wel en wee van de Beauchamp-familie, bestaande uit moederheks en twee twentysomething dochters die er geen idee van hebben dat hun bloed magisch is.

Je kan wel al verwachten dat ze daar spoedig achter gaan komen, zeker wanneer hun tante (dat is dus mevrouw kat) opeens in hun leven opduikt.

witches

PS: De serie is trouwens gebaseerd op de boekenreeks van Melissa Dela Cruz, maar die heb ik zelf nog niet gelezen dus of dat een even grote aanrader is, weet ik niet. Als jij ze al gelezen hebt: let me know of ze de moeite zijn om mee te beginnen!

  1. Must read: The House of Night (P.C. & Kristin Cast)

30183Ik kan mezelf nu niet direct een fan noemen van HoN, want Zoey Redbird is bij wijlen best een vervelend hoofdpersonage en vooral dat geforceerde “tienertaaltje” dat de auteur probeert te gebruiken werkte me tijdens het lezen danig op m’n heupen.
Maar wat ik wel altijd leuk vond (in tegenstelling tot Zoey’s relatie met haar ‘ik ben de tel kwijt’ aantal boyfriends), is haar relatie met haar kat, Nala.

In de House of Night-school is het zo dat er heel wat katten ronddwalen. De vampieren die er school lopen, vereren immers de godin Nyx, voor wie katachtigen dieren zijn die het hoogste respect verdienen. Wanneer ons hoofdpersonage op de school arriveert, wordt ze gekozen door een bepaalde kat – want zo gaat dat: de kat kiest jou, niet andersom. Nala is er altijd om Zoey te troosten als ze weer eens tot over haar oren in het boyfrienddrama zit. Dus ik vond dat Nala en Zoey toch een plekje in deze top 3 verdienden!

Ken jij nog boeken of series waarin een kat een belangrijke rol speelt?

2 thoughts on “Top 3 aanraders voor kattenmensen

  1. Leuk artikel! Ik wist niet dat ze van Witches of East End een TV serie hebben gemaakt! Deze gaat nu direct op mijn download lijstje!

    Groetjes Irene @ Ice Queen’s Bookshelf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s