De Boeken Banden Tag – deel 2

Beetje later dan verwacht, maar tadaaaaa: deel 2 van de superleuke Boeken Banden Tag! Welk literair duo zou samen in de Hunger Games-arena kunnen overleven? Welke alchemische vamplovers zijn net tweelingzusjes en welke royale meiden beginnen samen de blog ‘Teen Queen’? Dat lees je hier!

(Klik hier om eerst deel 1 te lezen)

Welke 2 personages zouden familie kunnen zijn?

OLYMPUS DIGITAL CAMERASydney uit Bloodlines en Diana uit A Discovery of Witches/Allerzielen – Gek dat me dat nooit is opgevallen voor ik begon na te denken over deze tag, maar deze twee dames zouden echt long lost sisters kunnen zijn! Tweelingzussen zelfs!
Diana is een geschiedkundige met een interesse in alchemie die – oh ja – een heks is. Aan het begin van boek 1 wil ze niets te maken hebben met de bovennatuurlijke wereld, tot ze een mysterieus manuscript vindt en ze verliefd wordt op een vampier, that is.
En kijk eens aan, Sydney Sage is een alchemiste die dol is op geschiedenis en boeken en die – haha! – ook verliefd wordt op een vampier. Van magie moet ze niet veel weten, maar haar aangeboren talent ervoor laat zich niet ontkennen …
Ware het niet voor het leeftijdsverschil, zouden ze tweelingzusjes kunnen zijn! Of zijn ze stiekem gewoon dezelfde persoon?

Welke 2 personages zouden elkaar goed kunnen begrijpen? (some spoilerish info in this one)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJenna uit Het Leven van Jenna Fox/The Adoration of Jenna Fox en Wanda uit The Host/Zielen – Deze meiden begrijpen als geen ander hoe het voelt om je een huurder in je eigen lichaam te voelen, iets wat vermoedelijk niet al te veel mensen buiten hen vatten. Een gesprekje zou dit duo goed doen, denk ik!

Welke 2 personages zouden samen The Hunger Games kunnen winnen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKatsa uit Graceling en Perry uit Under the Never Sky – Dit vond ik de makkelijkste vraag van allemaal! Katsa en Perry kwamen meteen naar voren als de geschikte ‘I volunteer as tributes’ zeg maar. Katsa heeft een ‘grace’ (aangeboren talent) voor moorden – of is het toch ietsje gecompliceerder dan dat? Hoe dan ook: komt goed van pas tijdens THG als je ’t mij vraagt!
Ook Peregrine/Perry heeft een aangeboren talent: hij is namelijk een Scire die van op kilometers afstand geuren kan waarnemen zoals dieren om op te jagen, vijanden, waterstroompjes … Ook kan hij prima in het donker zien.
THG wordt echt een eitje voor hen, move over Katniss en Peeta!

Welke 2 personages zouden samen een blog moeten beginnen, en waarover? (voorspelbare spoilers in this one)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKate van De Godinnentest/The Goddess Test en Wendy uit de Trylle Trilogy – Dit vond ik dan weer de moeilijkste vraag. Persoonlijk zou ik supergraag een blog lezen van America uit The Selection, maar ik vond niet meteen een meeblogbuddy voor haar (sorry girl!).
Daarom heb ik gekozen voor twee tienerkoninginnen: Kate is sinds kort koningin van de Onderwereld en Wendy is koningin van de Trylle. Hun blog zou (in navolging van Teen Mom etc) ‘Teen Queen’ gaan heten. Want hé, het is niet evident om als tienermeisje een koninkrijk te leiden, of dat nu van de doden is of van een bende goedaardige trollen!

——————————————————————————————————————

Zo, dat was mijn invulling van de Boeken Banden Tag van Joany (Craving Pages) via Emmy (Zon en Maan). Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en vinden volgende personen het minstens even leuk om in te vullen: ik tagggg … Anneke van Een letter meer graag, Ivette van Ivette Schrijft en last but not least de literaire muze van de nieuwe site NineSisters.nl als zij er zin in heeft! Begin al maar te koppelen, dames 🙂

Anderen die zich geroepen voelen: ga ervoor, ik ben zeer benieuwd om jullie antwoorden te lezen dus laat zeker een link na in de comments!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s