Kanniekiezen: S.O.S. boyfriend

Ja lap, ik heb het weer zitten: hoewel er eind deze week een verse lading boeken aankomt, zit ik nu De Godinnenwraak uit is weer even ‘in between’ zonder leesvoer waar ik ècht zin in heb. Maar morgen de trein op zonder boek? Dacht het niet. Toch een keuze maken dan maar … Maarikkanniekiezen!

Mijn enige vereiste was eigenlijk: het moet Engelstalig zijn want het vorige boek dat ik las was Nederlandstalig. Een staarwedstrijd met de boekenkast leverde volgende kandidaten op, en uiteindelijk heb ik er niet beter op gevonden dan vriendlief z’n mening te vragen op basis van de covers 😀

Dit is het geparafraseerde resultaat van mijn boekconsultatie bij de wederhelft:

kanniekiezen

SLATED by Teri Terry

Boyfriend: “Ik weet niet eens wat ‘Slated’ wil zeggen.”
* leest teaser *
“Ah, The Maze Runner 2 ofzo?”
* leest achterflap *
“Mja, ik zou het misschien nog wel lezen als het geen YA was (n.v.d.r.: Oh no you did NOT just say that!) want het klinkt wel interessant, maar dat gaat zoals Divergent zijn dat het een coole wereld is maar het alleen over ‘dat mens’ * wijst naar covermodel * gaat. Doet me ook wat denken aan die film met Tom Cruise …”
Ik: “Minority Report?”
Boyfriend: “Ja, die.”

GRAVE DANCE by Kalayna Price

Boyfriend’s eerste indruk: “Die lijkt op die van Graceling.” (Hij bedoelt dus Katsa)
* leest achterflap * “Grave Magic?” * frons *
* leest verder * “Ah, zoals Pushing Daisies.”
Ik: “Hé, spoilers!”
* leest verder * “Meh, niet interessant.”

TIGER’S CURSE by Colleen Houck

“Amai dat is een groot boek.” * draait het boek om om de achterflap te lezen * “Met de kortste achterflaptekst ooit ofzo.”
Daarna raakte hij gefascineerd door de rare QR-tag op de cover en het binnenwerk van het boek (dat precies wel erg speciaal is, zie ik van achter mijn notitieboekje).

CITY OF GLASS by Cassandra Clare

Hij: “Is dat van die City of Bones-dinges?”
Ik: “Jup.”
Hij: “Ah ja dat boeit me niet.”

—————————————————–

Tgoh ja, daar heb ik dus ook weer lekker veel aan hé :p Morgen tijdens het tandenpoetsen nog eens over nadenken en dan toch iets zien mee te graaien voor mijn trein weg is zonder mij en m’n boek!

4 thoughts on “Kanniekiezen: S.O.S. boyfriend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s