Titeldilemma’s

Deze week kwam Richelle Mead (auteur van Vampire Academy en Bloodlines, voor zij die de laatste tijd onder een steen zonder boeken geleefd hebben ;)) aanzetten met een lijst van alle titels die haar recent verfilmde boekenreeks zou kunnen gehad hebben.

Mijn eerste gedachte? Wat een lange lijst! Mijn tweede gedachte: ‘How to guard a vampire princess’, ‘Blood Sister’ en ‘Thicker than Blood’ had ik ook wel leuke titels gevonden voor de avonturen van Rose en haar vrienden. Vampire Academy vind ik namelijk niet 100% representatief voor de reeks, waarvan de helft zich geenszins meer op school afspeelt.

Hoe dan ook, het zette me aan het denken over mijn eigen titel. Nu is het zoals jullie oooooongetwijfeld al weten (ik vertel het alleszins vaak genoeg ;)) ‘Tweedehands Vleugels’, maar mijn working title was in feite – heel basic – ‘De engel en de kraai’. Mijn vriend vond dat echter een beetje tè simpeltjes. En hij had in feite wel gelijk (don’t tell him I said that!).

Afbeelding

Daarna heb ik eventjes getwijfeld tussen ‘Verloren Vleugels’ en ‘Tweedehands Vleugels’, maar eigenlijk was het (in tegenstelling tot bij Richelle dus) snel beklonken. Verloren Vleugels vond ik net iets te voordehandliggend. Tweedehands Vleugels sprak wat mij betrof meer tot de verbeelding, al vreesde ik aanvankelijk dat de titel ietsje te symbolisch zou overkomen, terwijl het natuurlijk erg letterlijk te nemen is. In combinatie met de titel en het branden als YA Fantasy echter, denk ik dat het wel duidelijk is voor de lezer!

Wat denken jij van de lijst van Richelle Mead?
Had je ‘Verloren Vleugels’ een beter titel gevonden?
Is een titel kiezen voor jou vrij makkelijk of net heel moeilijk?

4 thoughts on “Titeldilemma’s

 1. Ik vind tweedehands vleugels juist een hele mooie symbolische titel die ook heel mooi omschrijft wat voor een verandering de karakters in ontwikkeling doormaken. 🙂

  • Jeej fijn 🙂 Vind idd ook dat ‘tweedehands’ al meer conflict impliceert tussen 2 personages, terwijl ‘verloren’ wat zwakker klinkt, alsof het personage het alleen maar ondergaat ofzo.

   Titels voor deel 2 en 3 liggen trouwens ook al vast 😉

 2. Nou, de titels die Richelle Mead op haar lijstje had staan, waren dan ook wel mooi hoor!!

  Tweedehands Vleugels klinkt trouwens erg leuk! (ik moet het boek nog altijd aanschaffen!!!)

  Ik twijfel soms ook over een titel. Zoals ik laatst op twitter zei…
  Meestal heb ik al vrij snel een titel, zodra ik een nieuw idee in mijn hoofd heb.. maar bij het verhaal dat ik nu heb, komt het nog niet echt. Ik heb er nog geen waarbij ik denk: dat is ;m!

  • Ja Richelle Mead had echt wel een luxeprobleem wat titels betreft, er zaten heel wat goeie tussen!

   Hihi dankjewel 🙂 Binnenkort ga ik ook de titel van boek 2 onthullen!
   Als je wilt kan ik Ninesisters een gratis ebookexemplaar ter recensie sturen van Tweedehands Vleugels? Dat is altijd een optie natuurlijk 😉 Let me know moest je geïnteresseerd zijn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s