Selfpublishing in 10 eerlijke cijfers

Ik weet dat velen onder jullie ervan dromen om een boek schrijven of er al in meerdere of mindere mate actief mee bezig zijn. Realistisch bekeken, is de kans dus groot dat er heel wat onder jullie gaan selfpubben. Want let’s face it: tenzij je toevallig een bestseller geschreven hebt of een BV/BN’er bent, is de kans niet supergroot dat je als jonge schrijver met een debuut binnenraakt bij een uitgeverij.

Gezien ik zelf ook in dat rijtje hoor, kom ik in deze blogpost naar buiten met 10 eerlijke cijfers over mijn ervaring met selfpublishing. Zo’n dingen vroeg ik me voor ik zelf aan de slag ging met Brave New Books immers echt wel af: hoeveel verkoopt zo’n zelfuitgegeven boek? Hoeveel verdient de schrijver er nog aan? Al is elk geval natuurlijk anders, was ik nieuwsgierig en bleef ik dat ook – want veel open-en-blootblogposts vond ik er niet over.

Na een bijna 4 maand als selfpublished auteur vond ik het dan ook hoog tijd om zèlf mijn eigen eerlijke cijfers online te smijten! Voor de verkoop van m’n boek zou het wellicht beter zijn om te liegen en enkele nulletjes toe te voegen aan deze cijfers. Maar dan zouden het natuurlijk geen éérlijke cijfers meer zijn. Dus here goes: een blik op de BOEKhouding 😉 Al hoop ik natuurlijk dat de meeste van die cijfertjes in de toekomst nog omhoog gaan!

Mijn 10 eerlijke cijfers  in een zeer duidelijke, zeer mooie, euh, grafiek, ofzo!

cijferssss copy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s