Gezocht: 2 proeflezers voor YA paranormaal verhaal!

EDIT: Ik heb intussen reeds 2 enthousiaste proeflezeressen gevonden! (jeej, dat was snel!) Je hoeft dus niet meer te reageren op deze oproep, tenzij je het zo graag wilt doen dat je me kan overtuigen er nog een derde proeflezer bij te nemen 😉

Het zit zo: ik zit al een half jaar te broeden op een vreemd manuscript-ei. Gaat er een paaskuikentje uitkomen of maak ik er beter een omelet van? Geen idee. Wat ik nodig heb zijn twee kritische lezers die me zeggen waarop het staat: redigeren en eventueel publiceren of … humpty dumpty ermee.

Als ik nu terugdenk aan dat verhaal, denk ik vooral: waarom heb ik hier mijn tijd aan gewijd? Waarom is het wel gelukt om dit bizarre verhaal af te werken terwijl er zo veel betere storylines op een uitwerking zitten te wachten in de laaaaaange wachtrij in mijn hoofd? Het is me echt een mysterie.

Mijn vriend heeft het al gelezen en hij vond het best wel entertaining, dus wie weet vind jij dat ook. Alleszins, I need a second opinion en schakel de hulp in van de book blogosphere!
Voel je je al geroepen of ben je op z’n minst gezegd nieuwsgierig? Keep reading!

Wat ik je over het manuscript kan vertellen:

Ik vind het moeilijk om dit verhaal in een vakje te plaatsen. Het is Young Adult op de grens met New Adult … Het is een beetje paranormaal … Hedendaags, alleszins. Het hoofdpersonage is nogal een bitch (it’s complicated though) … Er komt niet echt veel romantiek in voor … En het speelt zich grotendeels af in het buitenland. Tja, beetje vaag hé! 😉

Wat ik van je verwacht:

Als je het ziet zitten om dit verhaal te proeflezen, verwacht ik dat je voor eind april een uitgebreid (minstens A4-tje) verslag schrijft over je leeservaring en me zo veel mogelijk kritiek/advies op het verhaal geeft. Je mag daarin bruut eerlijk zijn. Volgens mij heeft dit verhaal immers echt een harde hand nodig!

Taal- en typfouten mag je ook bemerken als je dat graag doet, maar gezien het een first draft is staan er wellicht nogal veel in om dit effectief te gaan verbeteren 🙂

Het manuscript telt 143 A4’s (62.000 woorden) en is dus niet erg lang (Tweedehands Vleugels is 93.000 woorden lang, ter vergelijking).

Wat ik je in ruil kan aanbieden:

Natuurlijk zal je naam (en eventueel de link van je blog, als je die hebt) vermeld worden in het dankwoord als het boek ooit gepubliceerd wordt. Als je graag een gratis ebookexemplaar van Tweedehands Vleugels wenst, kan dat uiteraard ook makkelijk geregeld worden 😉 Overigens heb ik niet zo veel in de aanbieding denk ik, maar als je je wat bedenkt kunnen we vast wel iets regelen!

Wat je moet doen om je op te geven als proeflezer:

Heb jij altijd al eens iets willen proeflezen? Dan is dit je kans … om mij een grote gunst te bewijzen 😀 Als je geïnteresseerd bent, reageer dan hier in de comments en/of stuur een mailtje naar vanessa.gerrits@gmail.com. Eerst komt, eerst maalt! Als je na het lezen van het eerste hoofdstuk zoiets hebt van “neen, echt niets voor mij” mag je je nog altijd terugtrekken natuurlijk!

2 thoughts on “Gezocht: 2 proeflezers voor YA paranormaal verhaal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s