Wat ik gedaan/geleerd/gekocht/gelezen heb in Londen

Benieuwd naar wat ik gedaan/geleerd/gekocht/gelezen heb in Londen? Deze blogpost biedt antwoord op al jouw ongetwijfeld zéér prangende vragen over mijn meest recente citytrip 😉

Wat ik geleerd heb in Londen:

 • Butterbeer is walgelijk. Echt … rechtuit … walgelijk. De busrit terug naar het hotel was er eentje van “Oh jee, nog een bobbel in de weg” en “Oh nee, daar komt een scherpe bocht”. Brrr. Vies vies vies. Another childhood dream shattered …

(Gelukkig was er in Londen ook plenty of Starbucks om het goed te maken) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Je kan in Waterstones gewoonweg gehandtekende boeken kopen! En die kosten maar evenveel als de ongehandtekende exemplaren, whaaaat? Ik heb er 2 meegegraaid: Crown of Midnight van Sarah J. Maas (deel 2 Throne of Glass) en Fractured van Teri Terry (die tekende met ‘Teri²’, wat ik grappig vond).
 • 3 uur is bijlange na niet genoeg tijd om de Harry Potter Studio’s te verkennen. Helaas zijn we door Diagon Alley moeten racen om nog net genoeg tijd in de gift shop te hebben vooraleer de bus weer vertrok. Superspijtig … 😦
 • Hyde Park is NIET (ik herhaal: NIET) op wandelafstand van Saint-Paul’s Cathedral. Auw, mijn arme arme voetjes en kuiten.

Wat ik gekocht heb in Londen:

Ik heb het gevoel dat ik me moet verontschuldigen t.o.v. het volledige vrouwelijke geslacht, want shoppen in Oxford Street heb ik niet gedaan. Met de wederhelft op touw is dat toch maar tijdverspilling 😉 Ik ben Oxford Street eigenlijk alleen maar afgewandeld om de buitengevel van Selfridges te zien, want oh, wat houd ik van die serie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet belachelijk veel geld hebben opgedaan aan souvenirshoppen

 • Een hartjessleutelhanger van The London Dungeon, met gemak de meest waar-voor-je-geld attractie van gans Londen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • In de Harry Potter gift store gaven we een schaamteloze 90 pond uit aan: een Elderwand en een Fenikst-shirt voor vriendlief, een verjaardagscadeautje voor een vriendin, een Mirror of Erised-fotokader voor mezelf en een pen in de vorm van Hermione’s wand. (van die laatste heb ik geen foto at the moment)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan kocht ik natuurlijk ook nog enkele (zeg maar: 7) boeken …

 • Slated by Teri Terry
 • Fractured by Teri Terry (signed!)
 • Shattered by Teri Terry
 • Breathe by Sarah Crossan
 • World After by Susan Ee
 • Crown of Midnight by Sarah J. Maas (signed!)

books3d
(
Waaaah cool 3D-effectje hé ;))

Wat ik gelezen heb in Londen:

Ik zit intussen halfweg in Bloodlines van Richelle Mead en ben na veel voorafgaand getwijfel (zie deze blogpost) toch wel blij dat ik voor dit boek gekozen heb als vakantielectuur. Hoewel Sydney een heel erg ander hoofdpersonage is als Rose, heeft ook dit boek iets waardoor je erdoorheen leest alsof het niets is. Maar ik ga Adrian echt pas weer leuk vinden als hij opnieuw stopt met roken.  #principes

8709527

Met wat ik gegeten heb (the traditionals) en bezocht heb (eveneens the traditionals) ga ik jullie niet vervelen, dus laten we het hier maar bij houden for now 😉

Een uitgebreid verslag over The London Dungeon & de Harry Potter Studio’s volgt later in de week nog wel even, voor de geïnteresseerden!

11 thoughts on “Wat ik gedaan/geleerd/gekocht/gelezen heb in Londen

 1. Klinkt als een heerlijke reis die je gehad hebt! Toen ik een paar jaar geleden naar Londen ging met mijn vriend heb ik juist heel veel geshopt maar daar heb ik nu toch wel spijt van. Jij kan nu mooi zeggen dat je andere leuke dingen gedaan hebt in Londen 😉

 2. Waauw, lijkt alvast een leuke citytrip geweest te zijn! Ik ben ZOO jaloers op die gehandtekende boeken… Teri Terryyy! Leuk 3D effectje ook! 😉

 3. Ik ben wel benieuwd naar wat je van The London Dungeon vond! Wij hebben na lang twijfelen (en dingen erover lezen op internet) besloten van het niet te doen. We lazen van teveel mensen dat het zijn geld niet waard was en veel te lang aanschuiven, zelfs met van die fastpass dingen..
  En naar de Harry Potter Studio’s ben ik ook benieuwd, maar daar ga ik sowieso wel ooit naartoe 😉

  • Ik vond de Dungeon suuuuper! Was al eerder in die van York geweest en deze was nog beter 🙂 Je moet wel een beetje van griezelen houden natuurlijk. Uitgebreid verslag zal voor volgende week zijn wss!

 4. Ik. Moet. Ooit. Naar. De. Harry. Potter. Studio’s. Gelukkig heeft vriendlief het al beloofd (HA!). Ik heb ook een Elder-wand.. Maar dan niet met shiny shiny goud!

  • Emmy … zeg je nu dat er TWEE Elderwands bestaan en wij niet de enige in huis hebben? 😮 Daar gaat mijn almachtigheid! 😀
   Haha, het is zeker de moeite waard, maar be warned: het neemt ook een deeltje magie wèg … Meer daarover in de blogpost volgende week 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s