Liebster Award!

“Hiep hiep!” dacht ik toen Ivette van Ivette Schrijft me op Twitter liet weten dat ze me nomineerde voor de Liebster Award: “Dat wil ik nu al zo lang een keertje doen!”

liebsteraward_zps7355e943

Oké oké, eerlijk is eerlijk: eigenlijk kende ik de Liebster-awards niet alvorens Ivette me bij haar nominaties zette, maar ik had wel al gelijkaardige blogposts voorbij zien komen op m’n reader en het leek me altijd zo leuk dat ik stiekem met jeukende handjes uitkeek naar dit eigenste moment. Dus dankjewel Ivette, ik heb me er goed mee geamuseerd deze zondagvoormiddag!

Weet jij ook niet zo goed wat dat Liebster-gedoe is? Wel, het is superleuk initiatief, bedoeld om “kleinere” blogs in de spotlight te plaatsen en elkaar allemaal wat beter te leren kennen d.m.v. 11 leuke vragen.

In deze blogpost beantwoord ik dus de 11 vragen uit Ivette’s blogpost, nomineer ik 11 nieuwe gelukkigen én stel ik hen ook 11 nieuwe vragen.

Ready? Set … Go!

1: Welk boek zou je je hele leven wel willen herlezen?

021The Host van Stephenie Meyer.
Ik ben sowieso een grote fan van het werk van Stephenie Meyer, en The Host heeft altijd al een special plekje in mijn hart (en mijn boekenkast!) gehad. Het is zo’n verhaal dat een deeltje van je wordt – dat je altijd bij je draagt.
Ik houd ervan hou Stephenie in dit boek verkent wat het betekent om mens(elijk) te zijn, maar ook de waarde van familie/het moederschap, het voor het eerst verliefd worden, zelfopoffering en persoonlijke groei … Het spreekt me gewoon erg aan.
Dit boek en de personages erin (Mel, Wanda, Ian , Jared, Jamie, Jeb) zijn als oude vrienden die ik regelmatig bezoek met een herleessessie.

2: Welk boekengenre is jouw favoriet?

Easy: Young Adult Fantasy, het genre waarin ik ook het meeste schrijf!
Waarom? Omdat alles kan in dit genre: tieners die domme dingen doen of net volwassen worden, een magische wereld die angstaanjagend of net heel sprookjesachitig is … Je kan er zo veel kanten mee uit. Ik zie mezelf dit genre nog niet snel beu worden.

3: Welk nummer wil je nooit meer horen, omdat het anders nooit meer uit je hoofd raakt?

Tgoh, dat vind ik een moeilijke vraag! Momenteel misschien ‘Hard out there’ van Lily Allen, want als ik dat op de radio hoor loop ik het nog minstens 48 uur na te zingen in mijn beste (nog steeds niet zeer goede, dus) impressie van Lily Allen’s mierzoete bitchstemmetje. Tja, ik weet zelf ook niet goed waarom!

4: Boekhandel of bestellen via internet?

Bestellen via het internet, omdat het goedkoper is en ik makkelijk dingen kan opzoeken over de boeken die ik wil kopen vooraleer ik ze in mijn winkelmandje zet. (bv: hoeveel delen er in de serie zijn, hoeveel sterretjes het boek heeft op Goodreads …)
Bovendien is er in mijn stad maar één boekhandel en dat is de Standaard Boekhandel, waar ik het nu niet bepaald gezellig vind. In Brussel, waar ik werk, snuister ik soms wel eens rond in de Engelse boekhandel Waterstones. Daar is het dan weer wèl supergezellig!

5: Paperback of hardcover?

Paperback! Hardcovers zijn mooi, maar nogal onhandig om te lezen naar mijn mening.

6: Welk boek vond je teleurstellend?

Dat zijn er best wat!
The Death Cure van James Dashner, deel 3 in The Maze Runner-trilogie, om er maar eentje te noemen. Het eerste boek in deze reeks vond ik zo geweldig dat mijn verwachtingen voor deel 2 en 3 hooggespannen waren. Helaas werden ze alles behalve ingelost!
Van sommige gehypte series moet ik ook niets weten: Hush Hush, Fallen, de Edelstein-trilogie, The Mortal Instruments, Beautiful Creatures …

7: Welk boek zou iedereen moeten lezen?

Hier ga ik nogmaals The Host moeten antwoorden (zie vraag 1), omdat ik oprecht denk dat het het soort van boek is dat je verrijkt als mens. Verder ben ik ook vrij opdringerig als het aankomt op mensen de Angel Trilogy te doen lezen: deze serie verdient veel meer aandacht dat hij krijgt!

8: Welke film heb jij als laatste gezien?

De laatste film die ik gezien heb was The Exam, op aanraden van mijn zus. Het gaat over acht mensen die terechtkomen in een wel erg ongewoon examen – als ze slagen, winnen ze hun droomjob. Maar zelfs nog maar gewoon de 80 minuten durende examentijd doorkomen is niet zo evident als het lijkt … Spannende en ongewone film die zeker wel een kijkje waard is.

9: Stel: je hebt een stel vleugels en je zou 1 plek mogen kiezen om heen te vliegen; Welke plek zou dit dan zijn?

Dit vind ik wel een leuke vraag, want mijn boek Tweedehands Vleugels gaat natuurlijk over het hebben en verliezen van vleugels. Als ik dus één plek mocht kiezen om naartoe te vliegen, zou dat waarschijnlijk Canada zijn. De natuur daar is zo prachtig: bergen, grote meren, bossen, weiden, wildlife … Vanuit vogelvlucht zal het wellicht nog mooier zijn dan van op de grond!

10: Wat is jouw meest favoriete boeken/filmpersonage ooit?

bookward_by_thesearchingeyes-d75kt5kHihi, euhm, Edward Cullen? (zie bijhorende fan art, getiteld ‘Bookward’ :D)
Hij heeft me verliefd doen worden op lezen en daarvoor alleen al verdient hij deze titel. Ook heeft hij delen geïnspireerd van mijn eigen mannelijke hoofdpersonage in Tweedehands Vleugels: Max. Vooral dan het ‘gekwelde ziel die denkt dat hij geen liefde verdient’-gedeelte. Aww, Edwardje toch! Kom hier dat ik je een knuffel kan geven!

11: Wat is jouw mooiste en fijnste vakantiebestemming?

Vorig jaar ging ik met mijn vriend naar Malta, en ik moet zeggen dat dat best wel een perfecte vakantiebestemming voor ons was! We verbleven in een hotel in een prachtige baai met uitzicht op de zee en hadden telkens het zwembad voor ons alleen. Het eiland is klein en rotsachtig en lijkt soms wel een andere wereld te zijn omdat in bepaalde delen van het land alle huizen uit dezelfde soort steen gemaakt zijn.
We gingen in het voorjaar, dus het was er niet te warm – ik ben namelijk niet zo’n zonneklopper.
Wat ook handig is aan Malta is dat het niet al te ver vliegen is, je er met de euro kan betalen en dat de gangbare taal Engels is. Wel erg winderig daar dus een rok kan je er niet aan 😀

Nominaties:

Helaas ken ik nog niet zo gek veel blogs en waren de meeste die ik wèl al fervent volgde reeds genomineerd in het niet zo verre verleden. Die kon ik er dus helaas niet nog een keertje bij zetten!

Ik heb dus flink m’n best moeten doen om nog een aantal blogs te vinden om te nomineren, maar het is toch gelukt om enkele gezellige webstekjes te vinden die (volgens mij) nog niet eerder meededen aan de Liebster Awards.

Tenminste, dat hoop ik 😀 Als je toch reeds eerder genomineerd werd, mag je dit gewoon lekker negeren OF nogmaals meedoen – want waarom ook niet!

And the nominees are …

 1. Het leeslint: http://leeslint.wordpress.com/
 2. Met mijn neus in een boek: http://metmijnneusineenboek.wordpress.com/
 3. Readdict: http://readdict.wordpress.com/
 4. Donderdesign: http://blog.donderdesign.nl/
 5. Ann: http://inhetwildeweg.be/
 6. Familiesadessaram: http://familiesadessaram.blogspot.be/
 7. Roxy: http://www.roxxy84.nl/
 8. Reporter Melissa: http://reportermelissa.wordpress.com/
 9. Hester Anne: http://hesteranne.nl/
 10. From my mind to your mind: http://frommymindtoyourmind.wordpress.com/
 11. Nathalie’s Library: http://nathalieslibrary.wordpress.com/

De nieuwe vragen:

 1. Wat is het laatste boek dat jou aan het huilen heeft gebracht?
 2. Wat doe je als je alleen thuis bent?
 3. Welk boekpersonage zou je graag eens een slag in zijn/haar gezicht verkopen?
 4. Wat is je favoriete citytripbestemming?
 5. Nooit meer chocolade eten of nooit meer het laatste hoofdstuk van je favoriete boek herlezen?
 6. Zomer, lente, herfst of winter?
 7. Naar welke fictieve wereld zou je graag eens een daguitstapje maken?
 8. Welk gerecht kan je helemaal zelf (goed!) koken?
 9. Zou je jouw kind ooit naar een boekpersonage vernoemen?
 10. Wat gebeurde er in de laatste droom die je je herinnert?
 11. Welke boekverfilming vond je het slechtst/meest teleurstellend?

Veel plezier aan de genomineerde 😀

11 thoughts on “Liebster Award!

 1. Wat leuk dat je me hebt getagd! 🙂

  Ik vind The Host ook een mooi boek, al heb ik het pas één maal gelezen, dat was ergens in 2008/2009 dus misschien moet ik het nog eens uit de kast pakken. Ik maak nooit tijd om iets opnieuw te lezen want er liggen altijd al weer nieuwe boeken klaar. Toch zijn er boeken en series die erg mooi waren.

  Van welke schrijver is de Angel serie?

 2. Bedankt voor de nominatie! Leuke vragen ook.

  Je hebt misschien gemerkt dat mijn blog de laatste tijd op een laag pitje staat. Dat komt omdat ik aan een nieuwe blog aan het werken ben. Een blog die veel beter bij mij past en waar ik meer verhalen op kwijt kan. En waar nog steeds veel plaats is voor boeken ;-). Vind je het goed als ik de vragenlijst daar invul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s