J.K.’s bommetje – my two cents

J.K. Rowling gooide deze week een klein bommetje op haar fandom: ze verklaarde namelijk dat ze eigenlijk nogal spijt had van Hermione aan Ron te koppelen en dat ‘the chosen one’ misschien wel eerder de ware had moeten zijn voor ‘the brightest witch of her age’.
Nou, laat ik het daar nu toch wel even mee oneens zijn! My two cents – voor wat ze waard zijn – vind je hier.

Laat ik beginnen met te zeggen: volgens mij zouden Harry en Hermione best gelukkig kunnen geweest zijn samen, op een hele saaie soort van manier. Ze zouden elkaar kusjes op de wang geven en een intelligent, braaf stel kinderen opvoeden. Ja, geen mal plaatje. Maar Harry zou Hermione nooit zo gezoend hebben in de Chamber of Secrets. Kan je je inbeelden hoe awkward dat geweest zou zijn? * gruwelt *

Hermione is natuurlijk nogal perfectionistisch ingesteld: dat ze net niet kiest voor ‘the chosen one’ maar wel voor diens allesbehalve perfecte “side-kick” (sorry voor diegenen die dat een beledigend woord vinden, niet zo bedoeld – love Ron!) zegt veel over haar character development. Ron daagt haar uit. Hij drijft haar tot de rand en trekt haar weer terug.

Het is zo’n beetje als bij Dawson’s Creek (mijn favoriete nineties-serie) waarin golden boy Dawson aan de kant geschoven wordt door de eveneens perfectionistische Joey voor diens beste vriend en notoire rebel Pacey. Ook hier was ik een grote supporter van het feit dat ‘the leading lady’ niet eindigt met het mannelijke hoofdpersonage, maar wel met diens beste vriend – een tegenpool van haarzelf. Iemand die alles behalve perfect is, maar wel perfect voor haar.

Dus J.K., het is natuurlijk jouw wereld en het zijn jouw personages, maar buiten jou zijn ze een eigen leven gaan leiden in de hoofden en harten van je fans. Ik ben alleszins dankbaar dat je Ron en Hermione ondanks je eigen twijfels over hun compatibiliteit toch een happily ever after samen hebt gegeven, want ik zou niet half zo hard gehuild hebben op het einde van de laatste film als Ron en Hermione daar niet trots naast elkaar stonden te glimlachen naar hun rosse nageslacht!

Wat is jullie mening over dit hot topic? Ship jij Ron en Hermione of Harry en Hermione? (of misschien wel Harry en Ron :D)

997_original

PS: Confession! Ik heb de boeken nooit gelezen (nog niet, althans) maar ben wel een grote fan van de films. Een muggle-born wordt dat genoemd in de fandomwereld, dus niets om me over te schamen tenzij jij een Voldemortje bent 😀 Ahum, misschien schaam ik me wel een héél klein beetje … Ik ga ze heus nog ooit een keertje lezen hoor!

9 thoughts on “J.K.’s bommetje – my two cents

 1. Ik ben best wel in shock dat jij Harry Potter nog nooit gelezen hebt :P.

  Helemaal met je eens, overigens. Team Ron&Hermione! En nog veel meer team Pacey&Joey :P.

  • Die reactie krijg ik wel vaker :p Als kind/jonge tiener las ik volledig niet, dus het is toen (helaas) zowat aan me voorbijgegaan. Maar sowieso dat ik ze ooit nog eens lees, als de films al wat langer voorbij zijn en ik er weer heimwee naar krijg!

   Haha, wist wel dat jij het met me eens zou zijn wat de teams betreft 😀

 2. Toen ik het las hoopte ik altiid dat Harry en Hermelien bij elkaar zouden komen, maar toen het uiteindelijk niet zo bleek te zijn, vond ik het wel meer passend. En nu zou ik het ook niet meer anders kunnen zien.

 3. Wilde hier zelf ook nog een blogje over schrijven, haha. Ik vind Ron en Hermelien veel beter bij elkaar passen en geen enkele relatie loopt vlekkeloos! Harry en Hermelien samen zou te saai worden.

 4. Ik vind R&H ook veeeeeeeel beter bij elkaar passen. Hoe saai zou H&H zijn zeg! H&R zijn juist perfect voor elkaar omdat ze elkaar aanvullen. Ennuh.. ga jij eens even heeeeel snel de boeken lezen! 😀

 5. Ik vind de combi van Hermelien en Ron prima kunnen, precies om de reden die jij hierboven beschrijft. Bovendien zou een relatie tussen Harry en Hermelien afbreuk doen aan het verhaal omdat het te makkelijk is, dat had ook zeker het nodige commentaar opgeleverd bij critici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s