The making of … mijn boekcover :)

Toen ik eenmaal besloten had Tweedehands Vleugels uit te geven via Brave New Books, moest ik natuurlijk opeens ook zélf een cover in mekaar boksen – waar je daar bij een echte uitgeverij natuurlijk professionals voor hebt. Gelukkig heb ik wel wat ervaring met Photoshop, maar toch heb ik er lang mee gesukkeld: don’t judge a book by its cover is namelijk je reinste onzin, want dat is nu eenmaal waarmee je boek z’n eerste indruk maakt. Het moest dus toch wel een beetje professioneel ogen.

Als eerste stap van het proces ging ik op zoek naar een perfecte stockfoto van een meisje dat Lucy kon vertegenwoordigen. Ik vond al snel een geschikte kandidaat: een erg mooi model met lang golvend haar (ietsje minder krullerig dan dat van Lucy, maar kom) in een primageschikte witte “engelenjurk”.

Alleen … ze keek nogal boos. Hoe langer ik bezig was met het beeld te bewerken qua kleur en achtergrond, hoe minder haar gezicht op Lucy begon te gelijken. Dus dan ben ik aan de slag gegaan met de Liquify-tool in Photoshop! Het resultaat is misschien een tikje minder realistisch, maar voor een bovennatuurlijk wezen kan dat wel vind ik. Belangrijker is dat Lucy er dankzij de aanpassingen uit ziet als een open en warmhartig personage. (Niet zoals Willow op de cover van Angel bijvoorbeeld, die eruit ziet als een regelrechte bitch wanneer het eigenlijk ook een superlief meisje is).

Hierbij dus een megasuperunieke ‘blik achter de schermen’ van ‘the making of’ de cover van Tweedehands Vleugels: de originele stockfoto versus de afgewerkte versie!

Ik heb toch al veel positieve reacties gekregen op de cover dus ik denk (hoop!) dat het de juiste keuze was 🙂

stock-photo-2055323-scary-girl-in-forest tweedehandsvleugelssmallcover

17 thoughts on “The making of … mijn boekcover :)

  1. Leuk gedaan! Normaal ben ik (als illustrator zijnde) een beetje chagrijnig dat overal maar stockfoto’s voor gebruikt, maar ik vind de effecten die je gebruikt hebt echt heel mooi en meteen een heel bovennatuurlijke sfeer overbrengen. Ik kijk er heel erg naar uit om het boek te gaan lezen!

    • Dankje! Fijn om dat te horen van een professional! De vleugels heb ik trouwens wel zelf getekend, if that counts for anything :p

      (PS: ik heb je intussen ook gevonden op Deviantart via je blog! Ik ben TheSearchingEyes btw)

  2. Wat gaaf, je hebt een eigen boek geschreven! (Ik voel me vrij laatdunkend nu, want je zult er vast eerder over gepost hebben. Maar toen kende ik deze blog dus nog niet.) Mega knap dat je zelf het omslag hebt ontworpen! Zo handig ben ik niet met Photoshop, hoor! Maar ik vind het omslag best mooi geworden! Zeker dat dit wel kan voor een fantasyverhaal (zo komt het tenminste op me over). Super vet in elk geval! =D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s