Book to movie adaptations in 2014

Boekverfilmingen! I love them! Soms zijn ze beter dan het boek (Beautiful Creatures, The Mortal Instruments, wat mij betreft), soms slechter (The Hunger Games, The Host) en soms doen ze een boek gewoon de exacte hoeveelheid eer aan (Breaking Dawn I en II, Catching Fire). In welke categorie onderstaande book to movie adaptations gaan vallen weten we nog niet, maar dat gaan we wel spoedig ontdekken. Hoera voor 2014!

20 februari 2014: Vampire Academy van Richelle Mead met o.a. Zoey Deutsch (Beautiful Creatures) en Danila Kozlovsky.
rose-dimitriDeze reeks las ik een aantal maanden geleden uit (het zijn 6 boeken) en ik ben erg benieuwd naar de verfilming. Een pas gereleased clipje toonde niet zo’n veelbelovende acteerprestaties en geforceerde dialogen om de kriebels van te krijgen, maar ik ben zeker nog hoopvol wat de verfilming betreft. Er zit althans wat zelfrelativering in en dat heb ik wel graag.

De cast is (op de acteur voor Christian na) ook zeer goed gekozen. Al is de reeks natuurlijk te lang om ooit volledig verfilmd te worden (het is nu eenmaal geen nieuwe Harry Potter qua potentieel) dus da’s wel zonde want de tweede helft van de boekenserie vond ik veel beter dan de eerste helft.

20 maart 2014: Divergent van Veronica Roth met o.a. Shailene Woodley (The Fault in our Stars) en Theo James (Underworld).
MV5BMTYxMzYwODE4OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDE5MzE2MDE@._V1_SX640_SY720_Wie kent deze reeks niet? Hoewel ik het persoonlijk geen absolute hoogvlieger vind (vooral omdat ik niet zo’n gigantische Four-fan ben, denk ik), zijn de boeken best wel entertainend en heb ik – jawel! – gehuild bij het laatste boek. Wegens het einde van Allegiant gaat het volgens mij dan ook zeer vreemd aanvoelen om de film op het witte doek te zien.

Hoewel er veel grote namen in de film gecast zijn, ben ik geen fan van de acteurs die de rollen van Tris en Four gaan vertolken. De trailers zagen er nochtans best wel leuk uit voorlopig (“It isn’t real”) dus we gaan zeker op het eerste speelweekend in de bioscoop klaarzitten voor deze gehypte verfilming.

25 september 2014: The Maze Runner van James Dashner met o.a. Dylan O’Brien (Teen Wolf) en Kaya Scodelario (Skins).
maze_runner4Confession time: dit boek ben ik pas beginnen lezen nadat bekend raakte dat Dylan O’Brien – op wie ik een stiekeme celebrity crush heb sinds hij Stiles in Teen Wolf speelt – de hoofdrol ging vertolken. En daar heb ik geen spijt van gehad! Dit boek is één van mijn absolute favorieten (boek 2 en 3 zijn dan weer superslecht) en ik heb zo’n gevoel dat de verfilming episch gaat worden.

De casting en de costume departments hebben alleszins goed werk geleverd! Op een eerste trailer is het nog een poosje wachten, want de releasedatum is verschoven van Valentijn naar september 😦 Dan hebben ze in de special effects-afdeling natuurlijk wel lekker veel tijd om de Grievers te perfectioneren!

En ja, The Fault in Our Stars is (bewust) opvallend afwezig want dat boek heb ik niet gelezen en ben ik ook niet van plan te lezen omdat ik geen fan ben Contemporary YA. Mockingjay (waar ik wel naar uitkijk!) leek me dan weer overbodig om te bespreken omdat er geen YA-lezer ter wereld is die niet op de hoogte is van de verfilming. Tenminste dat hoop ik toch 🙂 

Naar welke book to movie adaptations kijken jullie uit in 2014?

2 thoughts on “Book to movie adaptations in 2014

  1. Ik kijk het meeste uit naar Mockingjay 🙂 En ook naar Divergent, ook al heb ik de boeken nog niet gelezen.. *shame* Maar ze liggen op mijn te-lezen-stapel en vlak voor de film uitkomt marathon ik alle boeken wel na elkaar 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s