Eén sterretje voor …

Mijn selectie lievelingsboeken uit 2013 houd ik voor wat later in de maand (je weet maar nooit moest ik nog een fantastisch boek lezen tussen nu en eindjaar). In de hoop dat er geen slèchte boeken meer bijkomen, som ik die selectie nu alvast even op!

The Poison Diaries van Maryrose Wood

7022166Dit boek was gewoonweg zo onentertainend (als dat een woord is) dat ik dreigde in slaap te sukkelen. Hoewel het een superdun boekje is, heb ik me echt door elke pagina moeten sleuren. Zééer beperkte worldbuilding en flat characters. Zonde, want het idee achter dit boek vond ik echt superfascinerend.

De Cirkel van Mats Strandberg 
16110825 (1)Oké, wat deze betreft moet ik toegeven dat ik maar 6 hoofdstukken ver geraakt ben. Het was dan ook écht niets voor mij: ik heb een bloedhekel aan Young Adults die tieners afschilderen als een zootje drugsverslaafde, depressieve seksverslaafden. Iedereen is oftewel een loser of een prom king/queen. Jazzes. Neen.

Between van  Jessica Warman

10397655Zo voorspelbaar, zo saai en ook een beetje hetzelfde probleem als ik had met het boek hierboven. Plus: het was zeer belerend. Dit boek hoort thuis in de categorie ‘Jeugd’ en niet in ‘Young Adult’ wat mij betreft. Gelukkig was mijn exemplaar gratis en is de cover best nog wel mooi!

Looking for Alaska van John Green

99561Nog zo’n boek dat ik niet heb afgemaakt. Nu ga ik waarschijnlijk een legertje John Green-fans achter me aan krijgen met toortsen en hooivorken, maar ook dit boek kreeg maar niet verteerd. Rokende personages irriteren me sowieso mateloos en contemporary YA is eigenlijk ook gewoon mijn ding niet. Het citaat “If people were rain, I was a drizzle and she was a hurricane” blijft natuurlijk prachtig.

The Death Cure van James Dashner

7864437Oké, deze heb ik eigenlijk 2 sterretjes gegeven, maar hoort toch in deze lijst thuis omdat ik het einde zo verschrikkelijk hard haatte. Als je bedenkt dat ik boek 1 in de Maze Runner-trilogie een dikke vette 5 op 5 gegeven heb, is het echt een bedroevende score …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s