Geloof jij in (selfpublishing)sprookjes?

Er was eens een meisje, niet veel ouder of jonger dan jij. Ze was geen prinses, maar gelukkig ook geen weesmeisje of moderne huisslaaf voor een boosaardig stel stiefzussen, of zoiets. Eigenlijk was ze gewoon heel normaal. Behalve dan misschien, dat het meisje nogal veel fantasie had. Te veel, zeiden sommigen. Net genoeg, vond ze zelf.

Nu wil de vloek der fantasie, dat diens drager nogal, euh, krankjorum wordt wanneer die geen uitlaatklep vindt voor al die hersenspinsels. Dus het meisje begon te schrijven. Ze schreef en schreef en schreef, tot ze op een dag naar achteren leunde en dacht: “Misschien wil iemand dit wel lezen?”

Tangled-Read-a-Book-2

Het meisje ging met een dik manuscript onder de arm aankloppen bij twee uitgeverijen. De één zei beleefd: “Neen, dankje.” De ander zei vriendelijk: “Bedankt, maar neen.” Het meisje zeeg zuchtend neer langs een magische wifi-boom. Tja, ze was tenminste niet gek geworden door een overdosis fantasie!

Gebruik makend van de gratis internetverbinding van de magische wifi-boom, kwam ze terecht op de site van Brave New Books …

En zo geschiedde! Het meisje gaf haar boek helemaal zelf uit! Binnenkort kan je haar verhaal lezen als e-book op je Kindle, Nook of iPad. En iets later kan je de paperback ook in huis halen, en die zalige “vers van de pers” boekengeur opsnuiven … Beter dan chocolate chip cookies!

Dus zo zie je maar: soms moet je geloven in selfpublishingsprookjes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s