I like big books and I cannot lie!

11320122259169Bij dit liedje (zelfs de opgekuiste ‘books’-versie – zie foto), denk ik in de eerste plaats nog altijd aan die aflevering van ‘Friends’ waar Rachel en Ross het tegen hun baby zingen, maar goed, dat geheel ter zijde.

Als jij een stevige hap leesvoer ook niet schuwt, zal je door Tweedehands Vleugels niet teleurgesteld worden. Het boek telt bijna 94.000 woorden, die gelukkig niet in een willekeurige volgorde staan, maar samen een weelderig fantasyverhaal vormen waarin je als lezer een diepe duik kan nemen.

Eén van de redenen waarom Tweedehands Vleugels nogal een lijvig manuscript geworden is, is het feit dat het zich afspeelt in een wereld die volledig anders is dan de onze.

Kraaien en Beschermengelen heersen over het luchtruim van Nieuw-Anvers, terwijl de ‘benedenbewoners’ een leven leiden dat veel harder is dan het onze: ze werken in groezelige fabrieken, op de dokken of in het hospitaal. Geen iPhones, internet of zelfs maar vliegtuigen. Zeppelins, dat wel. Een beetje steampunk, allemaal.

Ik heb geprobeerd een hele rijke, gedetailleerde wereld te creëren. En dat dreef de wordcount behoorlijk de hoogte in! Ik heb het boek al ingekort van z’n oorspronkelijke 133.000 woorden, want je weet wat ze zeggen: schrijven is schrappen. (Maar auw, wat deed dat schrappen zeer!)

download

Soit, de wordcount van deze post begint ook behoorlijk op te lopen. Wat ik wil zeggen, is: je krijgt dus alleszins kwantiteit voor je geld als je binnenkort Tweedehands Vleugels koopt. Over de kwaliteit mogen jullie zelf oordelen, maar euh … (zie foto hiernaast)

😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s