Een beetje meer over mij …

Ik lijk me misschien een beetje te verschuilen achter de cover van Tweedehands Vleugels: op Twitter, hier op de blog … In zekere zin is dat makkelijker. Als m’n boek binnenkort de ene negatieve review na de andere binnenkaapt, dan kan ik die aanwezige barrière misschien een beetje optrekken en me van de kritiek afschermen. Alsof alleen maar het boek slecht bevonden wordt, en niet ik.

Want dat heb je nu eenmaal als je selfpublished: er staat geen uitgeverij achter je die objectief in je gelooft en met kennis van zaken zegt dat zij van mening zijn dat je wél een goed verhaal hebt neergezet. Althans dat zou een (kleine) steun en troost kunnen zijn, wanneer de lezerreacties tegenvallen. Je ben niet alléén in je ondergang.

Als selfpublisher heb ik voorlopig enkel Supportive Boyfriend en enkele supersympathieke collega’s achter me staan. Maar het allerbelangrijkste is nog steeds dat ik zélf achter mijn boek durf staan: naam en toenaam en foto en hoe ik mijn koffie graag drink (ik drink eigenlijk liever thee) en de hele “santepetik”.

Want ik heb gekozen om met m’n boek naar buiten te komen. Ik had het ook gewoon in mijn documentenmap kunnen laten steken, maar op de één of andere manier knaagde dat meer dan de onzekerheid die selfpublishing teweeg brengt. Ik had het ook onder een pseudoniem kunnen uitbrengen. Maar dat heb ik allemaal niet gedaan.

Dus in deze post een beetje meer over mij, de persoon die onlosmakelijk met dit boek verbonden is – zelfs als het flopt.

Copyright Karolien Coenen
Copyright Karolien Coenen

Mijn naam is Vanessa Gerrits, ik ben (bijna) 24 jaar oud en afkomstig uit Belgisch-Limburg. Ik heb een Professionele Bachelor Journalistiek op zak maar neen, interviews afnemen en deadlines chasen zegt me helemaal niets. Ik ben dus best wel bewust een ander pad ingeslaan, maar nog steeds eentje waarin het geschreven woord centraal staat.

Sinds december 2010 ben ik fulltime copywriter bij een welgekende koopjessite. Dat is een job met veel creatieve vrijheid in een jong team. Hoewel ik dus de hele dag in de weer ben met deals schrijven, is het toch niet bepaald genoeg om de honger van de muze te stillen.

Dus na de uren schrijf ik boeken. Of toch tenminste stukken van boeken. En heel erg soms werk ik eens iets af. Da’s allemaal begonnen met Twilight (hoe precies is een lang verhaal voor een andere keer!) en sindsdien kan ik me niet meer inbeelden dat er ooit geen personages door mijn hoofd spookten, vechtend om mijn aandacht. Het waren simpelere tijden alleszins, zo veel is zeker!

Naast lezen en schrijven, ben ik ook verzot op digitaal schilderen en tekenen. Mijn Bamboo Wacom-tablet is mijn beste vriend: om fan art mee te maken of eigen concepten mee tot leven te schetsen. Verder ben ik verslaafd aan History Channel (Pawn Stars en Storage Wars forever) en series zoals Heart of Dixie, Teen Wolf, Vampire Diaries, Castle, Revenge, Suburgatory …

Zo, nu weet je toch al iets meer over me. Maar de beste manier om me te leren kennen is misschien wel gewoon door mijn boek te lezen. Dat zegt wellicht meer over me dan ik in een blogpost ooit zou kwijtkunnen …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s