Help! Engeleninvasie in mijn boekenkastbrein!

Hoe veel Young Adults zijn er nu al wel niet geschreven over engelen? Veel … Zéér veel. Ze fladderen rond in de boekenwinkel met hun vleugels van papier en vechten om onze aandacht met hun magisch mooie covers. Maar de ene engel is de andere niet.

Ik bespreek in deze blogpost mijn favoriete en minste favoriete engelenboeken en vergelijk hen ook even met het mijne.

Dit is hoe het moet: Angel Trilogy van L.A. Weatherly

7991200Dames en heren, neem er even een blaadje papier mee – ik dicteer: Dit. Is. Hoe. Het. Moet.

De Angel Trilogy van L.A. Weatherly is naast één van mijn favoriete Young Adults aller tijden ook gewoonweg het origineelste engelenboek dat je gaat vinden in de boekhandel. Verdraaid verfrissend, ongewoon romantisch en spannender met elk hoofdstuk.

In dit boek zijn engelen kwaadaardige wezens uit een andere dimensie, die zich voeden aan de levenskracht van mensen. Hoofdpersonage Willow ontdekt dat ze halfengel is en komt daarbij in het kruisvuur (lees: het looooove vuur) van Alex Kylar, een engelenjager. Meer ga ik niet verklappen, ga het gewoon kopen en lezen. Ja, nu!

4ib4965ig

Voorlopig onbeslist (wegens status ‘currently reading’): Fallen door Lauren Kate

6487308Momenteel zit ik halfweg in Fallen van Lauren Kate. Ik kan dus nog niet écht oordelen over het totaal (of de engelen erin, die ik nog niet ontmoet heb), maar so far buigt de Engel der Leespret het hoofd in diepe teleurstelling.

Maar het is zo’n mooie cover! En oh, het wordt binnenkort ook verfilmd – leuk!
Toch kan Fallen me dusver niet bekoren. Maar hé, het is een lange serie die misschien gewoon nog wat op gang moet komen. De proloog was immers wél interessant.

Hopen dat de engelen snel hun opwachting maken, want voorlopig verveel ik me rot op Zwaard en Kruis!

Mijn ‘oh help waarom lees ik dit’-engelenboek: Hush Hush van Becca Fitzpatrick

6339664Het overkomt me zelden dat ik tijdens het lezen echt oprecht geïrriteerd raak door personages. Maar alle engelen nog aan toe, wat heb ik een rothekel aan Patch en Nora!

Patch, de (omhoog?)gevallen engel/bad boy is van alle zelfverklaarde swoonworthy heroes in Young Adult dan ook echt wel mijn minst favoriete. Fladder toch gewoon op, wil je? (Oké sorry, dat grapje moes ik echt evenmaken).

Boek drie staat mooi te wezen op de boekenplank – het enige waarvoor deze reeks goed is, als je ’t mij vraagt. (Sorry Hush Hush-fans! We blijven vrienden, oké?)

Nogal anders … maar is dat dan goed of slecht?: Tweedehands Vleugels van … mij!

Tweedehands Vleugels is anders dan de meeste engelenboeken (met uitzondering van Halo misschien, maar die heb ik zelf nog niet gelezen) in de zin dat de engelen niet gecorrumpeerd zijn. Mijn engelen zijn 100% toegewijd aan de bescherming van het menselijke ras: ze zijn de belichaming van pure goedheid en ja, ook van onschuld en naïviteit.

Gezien Tweedehands Vleugels zich afspeelt in een drieste toekomst (de wereld is zowat geheel overstroomd en zo goed als alle technologie is verloren gegaan in de daarop volgende Wateroorlogen, wat hen in een soort van post-postapocalyptisch steampunktijdperk heeft gebracht) is er natuurlijk wel een tegenpool voor al die lamme goedzakken aanwezig: Kraaien.

Kraaien zijn deels mens, deels monster en deels machine. Maar goed, euh, ik wijk af: het ging hier over engelen! Tja, het komt er gewoon op neer dat elke schrijver een andere interpretatie geeft aan de mythologie der engelen. Of je de mijne nu al dan niet kan pruimen, kan je alleen maar te weten komen door het boek te lezen 😉

Vanaf begin december beschikbaar als e-book via Brave New Books en wat later ook in paperback – net op tijd om het jezelf als kerstcadeautje te geven!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s